Jaguar věří ve své setrvání v F1

Webber, Mark

Webber, Mark | foto: Jaguar Racing

Fordem vlastněná stáj Jaguar si zachovává naději na nalezení kupce a pokračování svého působení v F1.

Aby měl Jaguar dostatek finančních prostředků pro účast v mistrovství světa F1, musí jej někdo koupit. Jednáním s případnými zájemci strávil uplynulý závodní víkend šéf týmu Tony Purnell, který kvůli tomu nebyl se svým týmem v Suzuce.

Že je Jaguar Racing oznámil Ford před necelým měsícem po té, co ukončil výrobu v jedné z britských továren na vozy Jaguar. Všichni zaměstnanci stáje, jak v továrně v Milton Keynes tak i závodní tým, nyní s napětím očekávají, budou-li mít práci pro příští rok.

Během Velké ceny Japonska se rozšířily neoficiální informace o prodeji Jaguaru společnosti Red Bull. To výkonný ředitel týmu Dave Pritchforth popřel, nyní však naznačuje, že jednání probíhá a snad i nadějně:

"Slyšel jsem o tom mnoho spekulací. Nemohu se k tomu však vyjadřovat. Moje společnost to není, vlastní ji Ford Motor Company. Nyní jsme na 99% prodaní, protože probíhá jednání s právníky i bankami. Potřebujeme, abychom měli jasno co nejrychleji. Čas letí a máme velké šance. Red Bull už je samozřejmě našim partnerem a jsme tomu rádi."

Foto: Jaguar Racing

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu