Alonso se obává, že nadcházející víkend bude pro McLaren horší než v Kanadě

Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: Honda Racing F1

Přestože bude mít Fernando Alonso k dispozici nejnovější díly, očekává ještě náročnější víkend než v Kanadě, která jejich vozu nehrála do karet.

Španělský jezdec dostane také vylepšenou pohonnou jednotku Hondy, za to se ale propadne dozadu na startovním roštu. Tým se rozhodl pro tuto taktickou variantu, aby se trestu vyhnut v dalších závodech.

Kanada před 2 týdny odhalila, jak moc výkonnostně McLaren za svými soupeři zaostává. A Alonso na Red Bull Ringu jiný obrázek nečeká: "Půjde o další víkend, kde to bude těžké, a výsledky zřejmě nebudou dobré."

"Budeme zřejmě čelit některým penalizacím, takže si myslím, že to pro nás bude testovací víkend. Bude však důležitý, protože máme některá vylepšení na voze.

"Snad po něm odjedeme s určitými odpověďmi. Příští týden budeme také testovat, před námi jsou proto důležité dny. Já jsem optimistou, pokud jde o blízkou budoucnost. Pokud jde ale o výsledky, tento víkend se toho moc nezmění - ve skutečnosti to může být dokonce ještě horší," upozorňuje Alonso.

img-responsive

Alonso, Fernando | foto: Honda Racing F1

 I když si původně myslel, že v této fázi sezóny bude McLaren s Hondou už konkurenceschopnější, neztrácí víru v to, že brzy dokážou udělat dostatečné pokroky.

"Samozřejmě, že pozice, v níž jsme se ocitli v zimních testech, nebyla ideální, a možná jsme očekávali o trochu více. Ale tak už to je. Výkonnost se závod od závodu zvyšuje a zde k tomu také dojde...

Od auta toho očekáváme hodně v příštím měsíci či dvou. Uvidíme, jak dopadneme před letní přestávkou a na konci roku - to nám dá určitou naději pro příští rok.

Zůstávám optimistou, protože vidím lidi v týmu, znám program pro šasi a motor, pozoruji zdroje a talenty..  je to otázkou času. Snad to období učení se, ve kterém se teď nacházíme, zkrátíme. Já jsem optimistou," dodává Alonso.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu