Pérez po tvrdé havárii skončil s koly vzhůru, je v pořádku + VIDEO

Pérez prožil v prvním tréninku chvíli hrůzy

Pérez prožil v prvním tréninku chvíli hrůzy | foto: Sahara Force India

Do konce první hodiny dopoledního pátečního tréninku chyběly zhruba tři minuty, když v zatáčce 11 vozu Mexičana Péreze viditelně "ustřelila" záď. Vůz udělal hodiny, narazil levým předním kolem do bariéry a poté skončil koly vzhůru.

Mexický pilot se z vozu dostal za asistence traťového maršála, zatímco trénink byl přerušen. Podle toho, že od nehody odešel, lze usuzovat, že neutrpěl žádné zranění. Příčinou nehody mohl být pravděpodobně problém v zavěšení, ale zatím jde pouze o dohady. Pérez krátce setrval ve zdravotnickém středisku a poté se vrátil do boxů svého týmu, odkud zamával fanouškům na protilehlé tribuně.

"Byla to hodně špatná nehoda, prostě smůla. Trať byla dost znečištěná, byl jsem na špatné straně a v hodně špatném úhlu. Vypadalo to, jako by se zlomil zadní závěs? Musíme teď všechno důkladně prověřit," byla první slova Péreze po nehodě.

Sergio Pérez havaroval v závěru první hodiny.

Sergio Pérez havaroval v závěru první hodiny. | zdroj: Formula1.com

Tým se hned po incidentu dotazoval, zda je Sergio v pořádku, dostalo se mu lakonické odpovědi: "Jo, jsem OK!" Trénink se na posledních 17 minut opět rozjel, ale v jeho závěru opět zavlály červené vlajky kvůli Räikkönenově defektu.

Video z nehody najdete zde.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu