Wolff: Bottas nemá důvod opouštět Williams

Jak to bude s Bottasem, zůstane nadále v bílé, nebo ji změní na červenou?

Jak to bude s Bottasem, zůstane nadále v bílé, nebo ji změní na červenou? | foto: Williams F1 Team

Podle některých názorů je Ferrari na vzestupu a přechodem pod jeho křídla by si Valtteri Bottas polepšil. Jde ale o to, že tato megapřestupová šaráda má několik uzlů a kliček, navíc už několikrát padla otázka, zda byl odchod k Ferrari Bottasovi prospěl.

Názorů je plno a se svou trochou do mlýna přišel i šéf Mercedesu Toto Wolff. Podle jeho názoru by bylo pro Valtteriho zbytečné nyní opouštět Williamsovu stáj, protože ta se výkonnostně vyrovnává Ferrari. Proto by bylo logičtější zůstat tam, kde už je Fin zvyklý na známé prostředí.

"Je opravdu dobrý a chtít ho může každý - ale Williamsy jsou v tuto chvíli třetí v šampionátu a mají jasný cíl - pódiové umístění v každém závodě. Proč by tedy Bottas odcházel?" uvedl Wolff pro italský list Gazzetta dello Sport.

Jedním z klíčových bodů byla výše odstupného, které by Ferrari bylo ochotno vyplatit za Bottase v případě jeho předčasného odchodu od týmu Williams. Z tohoto hlediska Wolff chápe, že britský tým mohl propadnout jistému pokušení pilota výhodně zpeněžit. Částka se měla pohybovat od 16 do 20 milionů a takové peníze určitě nenajdete ležet před vraty paddocku. Navíc, díky výsledkům, je tržní hodnota Bottase v tuto chvíli stoupá ke svému zenitu: "Dávalo by to smysl - Williams se Bottase ujal, když byl mladý, nesl tedy riziko, že z něj nic nebude. Proto by mohl požadovat nějakou hodnotu - v tomto případě peníze za prodej do jiného týmu," dodává Wolff.

Pořád však není jasné, jak celá kauza dopadne - Räikkönen sice v Maďarsku odjel výborný závod, ale opět bez výsledku, ačkoliv za své odstoupení rozhodně nemohl. Ferrari se má o jeho budoucnosti rozhodnout v nejbližších týdnech. Pak bude jasno i kolem Bottase.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu