Marko potvrzuje, že jim Mercedes motory dodávat nebude. Kdo s kým?

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Content Pool

Odborný poradce Red Bullu Helmut Marko potvrdil, že jim Mercedes odmítl poskytovat své pohonné jednotky. Rakouský tým se proto obrátí na Ferrari.

Red Bull předčasně ukončil kvůli nedostatečné výkonnosti svou smlouvu s Renaultem na rok 2016, kdy s největší pravděpodobností přejdou na motory Ferrari. Usilovali sice o dohodu s Mercedesem, jeho vedení nakonec bylo proti.

Marko to pro německá média potvrzuje: "Pokud jde o nás, záležitost s Mercedesem je uzavřená. Nyní se soustředíme někde jinde." Proti dohodě s Red Bullem bylo nejen vedení mateřského Daimleru zastupované Dieterem Zetschem, nezamlouvalo se to ani jezdcům.

Lewis Hamilton byl minulý týden proti, "pokud to myslíte vážně s vítězstvími v šampionátech. Jsme tady kvůli vítězstvím, takže to opravdu nepotřebujeme. Neplyne z toho žádný finanční užitek, takže si myslím, že to je dobré tak, jak to je."

img-responsive

Red Bull bude od sezóny 2016 závodit s motory Ferrari | foto: Red Bull Content Pool

Šéf Ferrari Maurizio Arrivabene uvedl, že se soupeřů nebojí a že by neměl žádný problém s tím, aby Red Bullu poskytoval své motory. V paddocku v Monze jednal o případném novém partnerství s šéfem Red Bullu Christianem Hornerem a s Berniem Ecclestonem.

Jak to příští rok zřejmě dopadne s motory? Honda s Renaultem by poháněly po jednom týmu, Mercedes čtyři a Ferrari pět.

Jak se změní rozložení sil mezi dodavateli motorů a jejich zákazníky v roce 2016

Jak se změní rozložení sil mezi dodavateli motorů a jejich zákazníky v roce 2016 | zdroj: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu