Lowe: Budíček! Rosberg svou formou Hamiltonovi znepříjemnil zimu

Nico Rosberg oslavuje vítězství v Brazílii

Nico Rosberg oslavuje vítězství v Brazílii | foto: Daimler AG

Nico Rosberg podle technického ředitele Mercedesu, Paddyho Lowea, svými špičkovými výkony v závěru sezóny svému týmovému kolegovi znepříjemnil zimu. Pro Lewise Hamiltona se tak rozzvonil budíček.

"Myslím, že to vzhledem k absolutně špičkové formě Nica byl pro Lewise v posledních třech závodech budíček. Lewisovi to zimu trochu znepříjemní,"
uvádí technický ředitel Mercedesu.

"Máme štěstí, že jsme v pozici, kdy máme dominantní auto, proto můžeme zajistit alespoň to, že mezi dvěma piloty na čele zajistíme ohromnou bitvu. Myslím, že se nám to povedlo a že v tom budeme pokračovat. A znamená to, že potřebujeme oba kluky, aby se vzájemně tlačili až na samotnou hranu - a tohle děláme," tvrdí Lowe.

Výkony obou svých pilotů si pochvaluje: "To, co Nico a Lewis dělají, je absolutně senzační. Hodně se hovoří o tom, že moderní F1 je snadné, že se auta jednoduše řídí a že týmy hodně pomáhají, ale na dráze to je těžké."

img-responsive

Klasický obrázek posledních závodů: Rosberg před Hamiltonem | foto: Daimler AG

"Odvádějí úžasnou práci a letošní výsledky poukazují na neuvěřitelně nízkou chybovost jezdců. V oboru pracuji dlouhou dobu a vím, že i ti nejlepší dělají chyby. Tito dva se jich letos vyvarovali a za to jim patří uznání," dodává Lowe.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu