Renault v Melbourne představuje oficiální zbarvení pro sezónu 2016

Prezentace nového zbarvení Renaultu pro sezónu 2016

Prezentace nového zbarvení Renaultu pro sezónu 2016 | foto: Renault Sport F1

Renault, který před letošní sezónou převzal Lotus, ve středu v Austrálii ukázal nové závodní barvy, které bude používat.

Francouzský tým při prezentaci svého závodního týmu v únoru a v předsezónních testech použil zejména černou barvu s některými žlutými prvky a bílými nápisy sponzorů - upozornil ale, že jde pouze o přechodnou záležitost.

img-responsive

Prezentace nového zbarvení Renaultu pro sezónu 2016 | foto: Renault Sport F1

Až dnes v Melbourne ukázal (a opět na starém předváděcím voze), jaké zbarvení bude používat v závodní sezóně 2016. A dle očekávání vsadil převážně na zlatožlutou doplněnou o některé černé části na křídlech, bočnicových panelech a nápisech sponzorů.

Video z australského představení nových barev Renaultu

"Vůbec první F1 vůz Renaultu, RS01, vyjel na trať v žluté a bílé v roce 1977 a toto poslední zbarvení je poklonou tomuto hrůzu nahánějícímu autu. Abychom vytvořili hmatatelnější pouta mezi vozy Renault Sport a Renault Sport Racing, tak jsme také použili barvy, které ukazují matnou bílou, která je dostupná na Renault Clio RS Trophy.

Přidali jsme nějaké současné prvky, aby RS16 vynikalo. Použili jsme barvy metalízy, která bude odrážet světla v nočních závodech, vzor diamantu na zádi vozu zapadá do naší nové identity značky a záblesky zlaté znázorňují, že se chceme vrátit na špici," vysvětluje šéf závodního týmu Cyril Abiteboul.

 

Další fotografie najdete zde:

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu