Lékaři FIA start Alonsovi v Bahrajnu zakázali, nahradí jej Vandoorne

Fernando Alonso v Melbourne

Fernando Alonso v Melbourne | foto: Honda Racing F1

Lékaří FIA dnes rozhodli, že by Fernando Alonso po těžké havárii v Austrálii tento víkend v Bahrajnu závodit neměl. Důvodem je dle vyšetření poranění hrudníku, resp. naprasklých žeber - nikoliv hlavy. Závodního debutu s McLarenem se tak dočká Stoffel Vandoorne.

V oficiální zprávě FIA stojí: "Po vyšetření, které postoupil dnes dopoledne v lékařském centru na Mezinárodním okruhu v Bahrajnu, bylo rozhodnuto, že pilot McLarenu Fernando Alonso by se tento víkend neměl Velké ceny Bahrajnu zúčastnit."

Zpráva lékařů po vyšetření Alonsa v Bahrajnu

Zpráva lékařů po vyšetření Alonsa v Bahrajnu | zdroj: FIA

Lékaři to zdůvodňují slovy: "Byly porovnány dvě sady CT skenů (počítačové tomografie) hrudníku a bylo rozhodnuto, že nedošlo k dostatečnému rozpoznání příznaků, které by mu na základě bezpečnostních hledisek umožnili závodit."

"Před Velkou cenou Číny bude vyžádán opakovaný sken hrudníku a výsledky budou porovnány před tím, než dojde na zvážení toho, zda mu tam bude umožněna účast v závodě," pokračuje zpráva Mezinárodní automobilové federace.

McLaren poté oznámil, že Alonsa v Bahrajnu nahradí Stoffel Vandoorne, který už z Japonska míří na okruh: "Usedám do letadla do Bahrajnu o něco dříve, než jsem očekával, ale moc se na to těším. Udělám pro tým to nejlepší, co bude v mých silách." Mladý Belgičan dostane novou pohonnou jednotku a nové šasi, to z Austrálie však dle týmu půjde po havárii opravit a v dalších závodech použít.

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu