Force India chystá rozsáhlé změny na voze: "Bude vypadat docela odlišně"

Nico Hülkenberg před závodem v Soči

Nico Hülkenberg před závodem v Soči | foto: Sahara Force India

Šéf Force Indie Vijay Mallya před Velkou cenou Španělska popisuje rozsah vylepšení, které jeho tým přiveze. Změny na voze podle něj lehce postřehneme, protože bude vypadat celke odlišně.

Vijayi, Sergio v Rusku získal body, pro tým ale šlo o další rušný závod.
Vijay Mallya: V Soči jsme byli nevinnou obětí chaosu v prvním kolo, stejně jako v Bahrajnu. Je to frustrující, protože i když se ohlédneme zpět, tak lze jen těžko říct, co jsme mohli udělat jinak.

Zkrátka jsme byli s oběma vozy ve špatný čas na nesprávném místě, což Sergiovi přivodilo defekt a Nicův závod ukončilo. Byl to ohromný úspěch vidět, jak se Sergio dostal zezadu a získal body.

Osud týmu se jistě brzy začne měnit...
VM: Doufám, že jsme si už vybrali veškerou svou smůlu! Teprve uvidíme, jak se nám povede v čistém závodě bez problémů a safety carů, červených vlajek a nehod.

img-responsive

Force India má po nasazení vylepšení v Barceloně (nové přední a zadní křídlo, nové bočnice, užší kryt motoru, přepracovaná podlaha i brzdové kanálky) zrychlit až o půl sekundy a dostat se na úroveň Williamsu | foto: Sahara Force India

V Soči jsme sice svůj potenciál nevyužili, ale i přesto si odnášíme z naší kvalifikační a závodní rychlosti povzbuzení. Auto se zlepšuje a my máme dobrý základ, na němž můžeme stavět. Zbývá 17 závodů a já jsem si jistý tím, že to nejlepší ještě přijde. Je to maraton, ne sprint.

Už dříve ses zmínil o balíku vylepšení pro Barcelonu. Jaké jsou poslední zprávy?
VM: Jde podle plánu, aby byl nasazen na oba vozy před pátečním tréninkem. Je dost obsáhlý a auto bude vypadat celkem odlišně.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu