Francouzská naděje se posadí v Silverstone do Renaultu

Esteban Ocon po tréninku v Barceloně zasedne do F1 i na Silverstone

Esteban Ocon po tréninku v Barceloně zasedne do F1 i na Silverstone | foto: Renault Sport F1

Tým Renault letos podruhé nabídne v pátečním tréninku možnost vyzkoušet kokpit devatenáctiletému úřadujícímu šampionovi GP3, Francouzovi Estebanovi Oconovi. Jenom tentokrát nebude kroužit po Silverstone namísto Palmera.

Anglického pilota nahradil Esteban Ocon v Grand Prix Španělska, ale nebyl to jediný kontakt s F1. Rodák z Evreux po španělském závodním víkendu absolvoval dalších 105 kol při dvoudenních sezónních testech na stejném okruhu. 

Ocon neměl při svém prvním pátečním tréninku zrovna štěstí - nejdřív se musel vypořádat s defektem pneumatiky a poté s napětím baterie. "S potěšením oznamuji, že mě zítra uvidíte v prvním volném tréninku na Silverstone," uvedl na svém tweetu Ocon s tím, že v úterý a středu po Grand Prix ho fanoušci uvidí při dalších testech, tentokrát ovšem v kokpitu Mercedesu. Německý tým ho pro páteční jízdy půjčuje Renautlu. 

Esteban Ocon v tomto ročníku pilotuje vůz Mercedes v seriálu DTM a pokud nepočítáme testovací jízdy, usedne do kokpitu F1 v tréninkové jízdě potřetí. Svůj debut absolvoval už před dvěma roky v Abú Zabí na voze Lotus s motorem Renault. 

Není to jediná výměna při pátečním tréninku, jíž budeme na Silverstone svědky. Člen Ferrari Driver Academy Charles Leclerc si poprvé ve svém životě v pátek vyzkouší vůz Haas. Monacký mladík, který v 16. října oslaví devatenácté narozeniny, si letos nadmíru dobře vede v GP3 v barvách týmu ART Grand Prix.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu