Honda chce letos představit ještě dvě novinky, pak se plně zaměří na příští motor

Montáž pohonné jednotky Hondy

Montáž pohonné jednotky Hondy | foto: Honda Racing F1

Sportovní ředitel Hondy Jusuke Hasegawa uvedl, že Honda letos hodlá nasadit ještě dvě novinky, než se začne plně soustředit na pohonnou jednotku pro sezónu 2017.

Pokud stihne prověřit spolehlivost prvního vylepšení, přiveze ho již tento víkend do Belgie, jinak se ho McLaren dočká o týden později v Monze. Další novinku pak chystá pro zámořské závody, obě přitom cílí na motor s vnitřním spalováním (ICE), který představuje nejslabší část japonské pohonné jednotky.

"Sakura pořád vyvíjí, jakmile budeme připraveni, tak to nasadíme. Máme jen devět závodů, takže i když máte nápady, tak máte jen dvě šance na jejich nasazení. Jednu tedy máme ve Spa a jednu ještě později. Plánem je stále využít všechny žetony," uvedl pro Autosport Hasegawa, jehož týmu zbývá vyčerpat ještě 10 žetonů pro vývoj pohonné jednotky.

Čerpání žetonů pro vývoj motorů v první polovině sezóny 2016

Čerpání žetonů pro vývoj motorů v první polovině sezóny 2016 | zdroj: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Jednou z největších výzev je podle něj určit okamžik, kdy zcela zastavit vývoj letošního motoru. Naplno se tomu příštímu začnou věnovat na začátku října: "Tohle je pro mě ten největší úkol - rozhodnout, kdy odklonit zdroje z letošního roku na příští."

"Zatím se nevzdávám toho letošního, možná to ale budu muset tento měsíc rozhodnou. Po září se výzkum zastaví. Na dynamometru budeme v říjnu a v listopadu testovat, ale výzkumu pro tento rok se pak už věnovat nebudeme," přibližuje Hasegawa.

img-responsive

Nejtěžší úkol Hasegawy: určit datum konce vývoje letošní pohonné jednotky | foto: Honda

McLaren se v některých posledních závodech prokázal být čtvrtým nejrychlejším týmem, což by Hasegawa rád dosahoval pravidelněji: "Líbí se mi být čtvrtým týmem - Mercedes, Red Bull, Ferrari a McLaren - Honda," vypočítává.

"Úroveň výkonnosti se těžko měří, my bychom ale chtěli zopakovat situaci z Maďarska. Pokud dostáhneme této úrovně, musíme být spokojeni. A snad s trochou štěstí dostaneme šanci na zisk pódiu," sní sportovní šéf Hondy.

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu