Alonso překvapil. Rozumí frustraci Ferrari i Vettela

Fernando Alonso se ukázal po druhém tréninku jako gentleman

Fernando Alonso se ukázal po druhém tréninku jako gentleman | foto: McLaren

Na autodromu bratří Rodríguezů probíhala závěrečná čtvrtina druhého tréninku a Sebastian Vettel se ocitl v těsném závěsu za Alonsovým mclarenem. Po několika vteřinách se zjevně rozladěný Němec vyjádřil o svém soupeři před sebou jako o idiotovi.

Podobných výroků už jsme letos slyšeli dost a jsou často odrazem různých nálad. Kdo by však čekal, že dvojnásobný mistr světa svého závodního kolegu, čtyřnásobného šampiona odsoudí, dost by se přepočítal. Španěl prohlásil, že mu jeho výrok, kterým ho Němec počastoval ve 12. zatáčce odpouští. Prostě proto, že ho chápe.

Fernando Alonso strávil v týmu Scuderie Ferrari pět sezón (2010-2014), ale dle vlastních slov se místo třetího titulu dočkal jen problémů s materiálem, který nebyl nikdy nejlepší. Proto je mu jasné, že se Vettel musí cítit podobně, protože se jemu a jeho týmu nepodařilo navázat na výsledky z roku 2015.

"Slyšel jsem, co Vettel v radiokomunikaci řekl, ale nemám s tím vůbec žádný problém. Prožívá velmi frustrující období, on sám i stáj Ferrari, takže je třeba mu prominout," komentoval situaci po druhém tréninku Alonso. Zároveň se vyjádřil ke zlepšení, kterého dosáhl po dopoledním tréninku - po něm byl na 16. místě, odpoledne se mu podařil posun na konec první desítky.

img-responsive

Alonso si v Mexiku příliš velké šance nedává | foto: McLaren

"V pátek to bylo pro každého hodně těžké, protože povrchu stejně jako loni chybí přilnavost. V prvním tréninku bylo na trati hodně nečistot, zkusili jsme na autě něco upravit pro druhý trénink a snažili se vyzkoušet pneumatiky vhodné pro závod - měkké a superměkké. Museli jsme ale náš pobyt na trati z preventivních důvodů omezit, vyskytl se nějaký problém s brzdným zařízením, bylo potřeba ho zkontrolovat. Bude třeba vydolovat nějakou rychlost navíc, zkoušíme zapracovat na výkonu. Mám tu starý motor, nikoli nejnovější verzi, takže dostat se do Q3 by pro mě bylo velkým překvapením. Budeme se snažit, udělat vše, co je v našich silách, ale projít do Q3 určitě nebude jednoduché," spřádá kvalifikační plány Alonso.

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu