Dělají si z nás u Renaultu srandu? Ultimátní Clio RS s manuálem nakonec nebude

Renault Clio RS 16(2016)

Renault Clio RS 16(2016) | foto: Renault

Když se letos Renault pochlubil konceptem Clia RS s manuální převodovkou a posíleným výkonem, fanoušci značky začali skákat radostí. Z původně hodně žhavé novinky však nebude nejspíše vůbec nic. Jak to?

Francouzská automobilka sice plánovala, že do verze Clio RS 16 nacpe dvoulitrový motor s turbem, jenže nebylo by to nic zajímavého, kdyby se s tímhle motorem neměl spárovat manuál z Renaultu Mégane RS 275 Trophy-R. Vše bylo podpořeno 19palcovými litými koly, silnějšími brzdami a nebo lepším body kitem karoserie. Proč se tedy najednou objevila zpráva, že se auta nakonec vůbec nedočkáme?

img-responsive

Renault Clio RS Trophy R | foto: Renault

Na vše dává odpověď mluvčí značky Renault. Ten totiž řekl, že výroba verze RS 16 byla zamítnuta za strategických důvodů. Co to znamená? Auto bylo prakticky celé hotové a mohlo defacto vyrazit do prodeje a na silnice. Problémem by ale byla jeho produkce v továrně Dieppe.

Tam se totiž budou produkovat modely značky Alpine, což má být počátek velké expanze a oživení dříve legendární značky. Díky tomu se ovšem dala stopka ostrému Cliu. Dokonce se hovořilo také o zpoždění uvedení nového Clia RS16 do prodeje, jenže ani to nakonec nebude realitou. Značka Alpine má zkrátka absolutní přednost, čímž byl zavržen prodej možná nejlepšího možného malého hothatche současnosti.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu