Policie vyšetřuje únik snímků churavějícícho Michaela Schumachera

Schumacher se měl stát opět obětí spekulantů

Schumacher se měl stát opět obětí spekulantů | foto: Mercedes AMG F1 Team

Už třetí rok je sedminásobný mistr světa Michael Schumacher upoután na lůžko a jeho zdravotní stav nevzbuzuje žádné přehnané naděje. Policie teď řeší další případ senzacechtivých reportérů, kteří údajně mají k dispozici současné fotografie pilota.

Podle zpráv policie došlo k prodeji snímků ze Schumacherova domu ve Šývcarsku a nejmenovaná média za ně měla zaplatit až 1 milion liber. Zároveň se však ozývají hlasy, zda nejde jenom o mediální humbuk, protože na základě dřívějších zkušeností je jisté, že by po zveřejnění takových snímků zveřejňovatel riskoval masivní soudní spory na ochranu osobnosti.

Jisté je pouze to, že státní zástupce v Offenburgu zahájil vyšetřování tohoto incidentu, i když podle prvních zpráv není známo, kdo fotografie pořídil a především jak je dostal z přísně střeženého Schumacherova domu, kam byl po téměř ročním pobytu v září 2014 převezen a je pod dohledem soukromých lékařů a zdravotních sester. Rodina expilota žádné vyjádření pro tisk neuvedla. Ze strany Schumacherovy manažerky Sabine Kehm došlo o víkendu k ujištění, že Michaelův stav zůstává nadále soukromou záležitostí.

Michael Schumacher, který utrpěl své fatální zranění 29. prosince 2013, už se jednou stal středem spekulativního jednání - v červnu 2014 došlo k odcizení jeho propouštěcí zprávy, čítající kolem 12 stran, při jeho převozu z nemocnice v Grenoblu na kliniku Lausanne (pod falešnou identitou Jérémy Martin). Ačkoliv měl podle ředitelky ústavu v Grenoble Jacqueline Huberové možnost se ke zprávě dostat jen velice omezený počet lidí, v závěru června byly nabízeny za 50 000 eur různým mediálním agenturám v Německu, Francii a Rakousku. Po necelých dvou měsících byl pachatel dopaden v Zürichu (mělo jít o člena záchranné letecké služby Rego) a druhý den po zadržení se oběsil v cele předběžného zadržení. Obvinění však zásadně popíral.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu