Lauda: Brawn odmítl spolupracovat s Lowem, po jeho odchodu šel Mercedes nahoru

Lauda zpochybňuje přínos Brawna k současným úspěchům Mercedesu

Lauda zpochybňuje přínos Brawna k současným úspěchům Mercedesu | foto: Mercedes AMG F1 Team

Nevýkonný ředitel Mercedesu Niki Lauda poodhalil jinou perspektivu odchodu bývalého šéfa Rosse Brawna z týmu.

Brawnovi, o jehož návratu do F1 v příštím roce se spekuluje, jsou často připisovány zásluhy za to, že dal dohromady tým, který ovládl poslední tři sezóny za sebou. Lauda však nyní jeho přínos zpochybnil, když přiblížil pozadí jeho odchodu.

"Odmítl pracovat s Paddym Lowem. Je škoda, že k tomu došlo, ale posuďte to sami," říká Lauda. Samotný Brawn nedávno připustil, že se s Laudou a s Totem Wolffem kvůli angažování Lowea nepohodl. O příchodu britského inženýra se dozvěděl až od tehdejšího šéfa McLarenu Martina Whitmarshe, což jej rozladilo.

A jak je to s přínosem Brawna a jeho podílem na současných úspěších Stříbrných šípů? "Když odešel, tak Mercedes získal hned druhé místo mezi konstruktéry, a pak získal tři tituly za sebou. Nemám nic víc, co bych k tomu dodal," uzavírá Lauda.

img-responsive

Šéfové Mercedesu po vítězství v Monaku 2013 | foto: Daimler AG

O odchodu Brawna z Mercedesu jsme poprvé psali začátekm října 2013, což tým potvrdil o měsíc později. Chvíli se spekulovalo o jeho přestupu k McLarenu, Ross se však v roce 2014 ze světa Formule 1 zcela stáhnul. V nedávném rozhovoru ale připustil, že je připraven k návratu spíše v nějaké strategické pozici než v týmové roli.

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu