Ricciardo chce vyhrávat a věří, že místo u Red Bullu je lepší než u Mercedesu

Daniel Ricciardo s Red Bullem RB12 v Mexiku

Daniel Ricciardo s Red Bullem RB12 v Mexiku | foto: Red Bull Content Pool

Jezdec Daniel Ricciardo věří, že setrvání u Red Bullu je z dlouhodobého hlediska lepší než přestup na volné místo k Mercedesu poté, co jej opustil mistr světa Nico Rosberg.

Mladý Australan má s Red Bullem smlouvu až do konce sezóny 2018, přesto nelituje toho, že neusiloval o přestup k Mercedesu na uvolněné místo. Myšlenka to je sice podle něj pro všechny lákavá, přesto ale věří, že v Milton Keynes mu bude v budoucnosti nejlépe.

"Nepřekvapilo mě to, kdyby s nimi [s Mercedesem] byli téměř všichni v kontaktu. A jak jsem řekl na začátku, kdokoliv to místo získá, tak by si to měl podle mě velmi vážit, protože taková příležitost se neobjevuje každý den," popisuje Ricciardo.

"Já jsem však prodloužil svou smlouvu s Red Bullem, protože jim důvěřuji. Uvidíme, jak to dopadne," pokračuje pro motorsport.com před sezónou 2017, kdy dochází k velké změně pravidel. Většina sice očekává, že si Mercedes udrží svůj náskok, Red Bull vedený konstruktérem Adrianem Neweyem by mu ale mohl být blíže než v předchozím ročníku.

Za německý tým bude místo Rosberga zřejmě nastupovat Valtteri Bottas s Williamsu. "Ptali se mě, kdo to místo získá, ale stále si nejsem jistý. Všiml jsem si, že se favoritem stává Bottas, ale uvidíme. Ať už se stane cokoliv, tak doufám, že s nimi budeme vpředu bojovat a že Max Verstappen a já se budeme díky dlouhodobým smlouvám s Red Bullem vysmátí," říká Ricciardo.

img-responsive

Daniel Ricciardo touží po mistrovském titulu, o přestup k Mercedesu neusiluje | foto: FIA

Před letošní sezónou cítí, že se dostává do klíčového stádia své závodní kariéry: "Každý rok je svým způsobem důležitý, ale čím dále pokračujete, tím je to určitě důležitější. Cítím, že jsem se v F1 zabydlel, ale nyní nastává klíčové období, abych měl příštích pět let opravdu ve svých rukou."

"Opravdu bych chtěl získat titul mistra světa, a pokud k tomu dojde s Red Bullem, pak by šlo o ideální scénář. Pokud ne, pak je toto období o přípravě na další fázi kariéry po něm," dodává australský pilot, jenž k mateřskému týmu postoupil z Toro Rosso poté, co svou kariéru ukončil Mark Webber.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu