Týmová režie a Red Bull. Marko to vidí jasně

Lindsey Vonnová s Helmutem Markem v Rakousku

Lindsey Vonnová s Helmutem Markem v Rakousku | foto: Red Bull Content Pool

Dle Helmuta Marka by Red Bull nezačal s týmovou režií ani v případě, že by si to Daniel Ricciardo s Maxem Verstappenem rozdali letos o titul.

Red Bull bezpochyby patří společně s Ferrari mezi hlavní adepty na případný boj s dominantním Mercedesem. Přestože predikce šéfů stájí zatím nejsou bůhvíjak optimistické, tak by nové regule mohly zamíchat pořadím. Dalším faktorem je i přestup Bottase k Mercedesu. Ten se nemusí ideálně adaptovat a je možné, že tak vytvoří prostor pro nějaký vůz Red Bullu.

Pokud by taková situace nastala, tak Red Bull prý do případného boje nebude nijak zasahovat a vše nechá v režii pilotů. "Je tu samozřejmě šance, že tento scénář nastane, ale naší závodní filozofii a nadšení to nezmění. Red Bull nehodlá nijak kazit souboj týmovou režií. Jsme přece závodníci," řekl doktor Helmut Marko pro Motorsport-Magazin.

Marko ještě dodává, že by byla větší zábava, kdyby Mercedes dal přednost Wehrleinovi. Red Bull by prý dal v tomto případě přednost mladé pušce. "U Red Bullu bychom se zachovali jinak. Sedačku by dostala mladá krev. Bez rizika není zábava."

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu