Renault získal od Red Bullu nového šéfa aerodynamiky

Renault doplňuje odborníky na klíčové posty

Renault doplňuje odborníky na klíčové posty | foto: Renault Sport F1

Nové motory hřmí, tvary vozů se rýsují, ale čilo je i na personální frontě. V některých týmech došlo k několika výměnám na různých postech, třebaže se dotyční nestihnou zapojit do přípravy před prvními testy.

Tak tomu je u týmu Renault, který oznámil příchod nového šéfa aerodynamiky, i když si na jeho skutečný příchod musí ještě několik měsíců počkat. Pete Machin, jenž pobýval u týmu Red Bull v dobách, kdy Vettel za tuto značku získal své čtyři tituly, nyní mění působiště a bude se ve francouzské stáji hlásit 3. července tohoto roku. Jeho zástupcem se stane Jon Tomlinson.

"Aerodynamika je ve výkonnostní rovnici velice důležitým prvkem. Proto považujeme Peteho příchod za jeden z vrcholů našeho personálního programu. V nové generaci předpisů stěží najdeme nějakou zásadnější oblast, takže od nástupu nové posily očekáváme patřičný prospěch. Zapojí se do naší nově se rozvíjející struktury a očekáváme, že plody jeho práce uvidíme ještě v této sezóně," doufá generální ředitel Renaultu Cyril Abiteboul.

"Když Renault naposledy vyhrál Pohár konstruktérů, byl Bob Bell šéfem technického týmu, takže se s ním opravdu těším ve své nové roli na spolupráci s tím, že chceme takový úspěch mít jako svůj cíl. Podobně jsem se dříve dostal do styku s Nickem Chesterem a Ciaronem Pilbeamem, takže s některými členy personálu se dobře znám," komentoval Pete Machin svůj příchod s tím, že práce na nových vozech je pro něj ve Formuli 1 novou výzvou.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu