Datum stanoveno. Barcelona připravila jeden speciální den testů

Trať v Barceloně

Trať v Barceloně | foto: Sahara Force India

Tento týden je pozornost fanoušků Formule 1 zaměřena především na představování vozů, které se budou po tratích Grand Prix prohánět v letošní sezóně. Ale testy už klepou na dveře, za necelý týden se rozběhne náročný program, který naznačí možnosti jednotlivých týmů.

Bude nutné vyzkoušet opravdu všechno a velmi důkladně. Ostatně je tu případ loňské Grand Prix Brazílie, kdy extrémně deštivý závod znamenal pro mnoho pilotů hodně velké problémy. Jedny z největších měl Romain Grosjean, který také v předsezónních názorech zdůraznil důležitost řádného otestování pneumatik do mokra.

Známe rčení "poručíme větru, dešti" už nějaký ten pátek neplatí, proto se v Barceloně rozhodli, že pokud jim nepomůže počasí přirozenou cestou, zvolí jeden den, který bude věnován testu pneumatik a nastavení vozů do mokrých podmínek. Jestli tedy nespadne z nebes vláha přirozeným způsobem, bude v první testovací sérii vybrán jako "deštivý" režim poslední den, tedy čtvrtek 2. března. S největší pravděpodobností k tomu dojde, protože aktuální předpovědi počasí nenaznačují, že by v dané lokalitě v uvedené době pršelo.

Okruh Circuit de Catalunya dnešního dne (21. února) zveřejnil na Instagramu video, které předvádí umělé zavlažení a jeho připravenost pro nadcházející testy. Tím také pořadatelé vyvrátili některé pochybnosti z dřívější doby, protože při několika případech simulovaných testů se jim nepodařilo dosáhnout konzistentní hladiny vody na trati.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu