Nedivil bych se, kdyby se Rosberg objevil u Ferrari, konspiruje šéf Mercedesu

Toto Wolff a Nico Rosberg si plácli na smluvní vztah pro sezónu 2017 a 2018

Toto Wolff a Nico Rosberg si plácli na smluvní vztah pro sezónu 2017 a 2018 | foto: Daimler AG

Dle Toto Wolffa je možné, že by se Rosberg mohl vrátit zpět do Formule 1, jeho rozhodnutí odejít bylo prý možná až moc ukvapené.

Rosberg pár dní po zisku svého prvního titulu šokoval svět, když oznámil svůj konec. To následně způsobilo dramatický přestupový kolotoč, který zapříčinil i návrat Felipeho Massy do kokpitu Williamsu.

A přestože je Nico mimo svět Formule 1 spokojený a v současné době se věnuje převážně filantropickým aktivitám, tak dle Wolffa by se klidně mohlo stát, že se třeba za rok objeví zpět v kokpitu Formule 1.

"Myslím si, že když se rozhodl odejít do závodního důchodu, tak to bylo v situaci, kdy toho na něj bylo moc. Byl to jistě velmi stresující rok, jelikož pravděpodobně stál proti nejlepšímu pilotovi v F1 a v té pozici to bylo jistě vyčerpávající. Tak to tedy připadalo mně," řekl šéf stáje Mercedes.

img-responsive

Nico Rosberg se svou ženou Vivian a s matkou | foto: Mercedes AMG F1 Team

"Je mu ale 31 let. Pokud bude mít smůlu, tak tu bude muset být ještě dalších 70 let! Teď vám dám něco k citování... Nebyl bych překvapen, kdyby se za rok rozmyslel a objevil se třeba u Ferrari, nebo i klidně někde jinde," pokračoval Toto Wolff.

Na otázku, zda by Rosberg udělal podobný krok jako Alonso, který si zajel jednorázově v IndyCar, Wolff odpověděl: "Ne, nemyslím si to. Indy 500 je velmi náročný závod. Mně se to líbilo v podání Alonsa, tedy do té doby než odstoupil. Nico si dobře vykalkuluje risk a případnou odměnu, a proto se na ovál asi nevydá."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu