Baku již neřešíme, pro nové majitele práv je to určitě skvělá reklama, tvrdí šéf Mercedesu

Toto Wolff v Austrálii

Toto Wolff v Austrálii | foto: Daimler AG

Incident mezi Vettelem a Hamiltonem je pro Mercedes již uzavřenou kapitolou. Rivalství ale pokračuje, což je dle šéfa Stříbrných šípů pro F1 přínosné.

Vettel nakonec nebyl po incidentu v Baku dodatečně potrestán a šampionát se tak beze změny přesouvá do Rakouska, kde bude poodkryta další část tajenky s názvem Ferrari versus Mercedes. 

"Každá pořádná sezóna Formule 1 je poznamenána rivalstvím. Loni jsme měli vnitřní souboj mezi Lewisem a Nicem, letos to vypadá na bitvu Ferrari - Mercedes a Lewis - Sebastian," řekl šéf Stříbrných šípů.

"V Baku jsme viděli, jak obrovské je napětí mezi jezdci na trati. Už jsme se přes to přenesli, je to pro nás uzavřená kapitola. V pondělí jsme viděli jak dopadlo slyšení mezi FIA a Vettelem, je to tak, jak to je. Již od Baku se soustředíme na své záležitosti, řešíme design a další záležitosti ohledně headrestu, které Lewise stály vítězství," pokračoval Wolff.

"Mercedes a Ferrari, jakožto dvě ikonické značky motorismu, mají k sobě velký respekt, není to jen kvůli soubojům na trati, ale protože naším zájmem je, aby Formule 1 vzkvétala. Noví majitelé by jen těžko mohli žádat o lepší začátek nové éry, než je epická bitva mezi námi a Ferrari. Do toho je tu i Red Bull, který může vyhrávat a z Formule 1, tak dělá skvělou podívanou," zakončil šéf Mercedesu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu