Brilantní tah Renaultu: Získal bývalého šéfa technického oddělení FIA Budkowskiho

Tým Renault se seznamuje s tratí v Malajsii

Tým Renault se seznamuje s tratí v Malajsii | foto: Renault

Renault včera oficiálně oznámil, že jejich výkonným ředitelem se stává Marcin Budkowski.

Hovořilo se o tom již nějakou dobu. Avšak Renault včera tuto informaci oficiálně potvrdil. Marcin Budkowski odstoupil ze své pozice ve FIA minulý měsíc. Podle jeho smlouvy má zákaz pracovat v F1 tři měsíce. Renault jej získal jako svého výkonného šéfa.

Avšak soupeři a také samotná FIA tímto krokem nadšena vůbec není. Budkowski zná o vozech soupeřů tolik, že budou nyní velmi bedlivě sledovat, co Renault přináší na trať. Dříve měl totiž přístup k technickým informacím týmů i dodavatelů motorů a to včetně návrhů do budoucna. Některé týmy již proto napsali FIA protestní dopis. Nyní ve své pozici v Renaultu bude zodpovědný za vše, co se týká vývoje a produkci šasi.

"Marcinův příchod je výbornou zprávou a dalším důkazem našeho odhodlání dosáhnout našich cílů," uvedl Cyril Abiteboul. Dodal, že změn v Renaultu probíhá řada a i tato má za cíl posílit tým z Enstone, aby se do roku 2020 stali předním týmem. Budou však dále spoléhat také na ostatní technické osobnosti - Boba Bella, Nicka Chestera či Roba Whita.

Diskuze:

Počet příspěvků: 35 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu