Ferrari: Tohle nemělo vůbec smysl

Sníh narušil předsezónní testy v Barceloně

Sníh narušil předsezónní testy v Barceloně | foto: Scuderia Ferrari

Po včerejším testovacím dni v Barceloně se vyjádřilo ke své nečinnosti Ferrari. Podmínky podle něj zkrátka nebyly vůbec způsobilé pro provoz vozu Formule 1, nic by se při tom nenaučili.

V Barceloně včera ráno nasněžilo a testování na okruhu bylo týmům umožněno až ve 12 hodin, kdy se sníh změnil v déšť. Na trať ale vyjelo pouze pět z deseti vozů, měřeného kola dosáhl jen Fernando Alonso s McLarenem 15 min před koncem.

Ferrari vysvětluje, proč Kimiho Räikkönena vůbec neposlalo na dráhu: "I když se odpoledne změnil sníh v déšť, tak teploty nikdy nedosáhly takových čísel, která jsou potřebná pro provoz vozu Formule 1. Teplota vzduchu se sotva přehoupla přes 2 °C a trať měla o zlomek více."

"Nemělo to žádný smysl vyjíždět, protože při tak nízkých teplotách řádně nefungují ani ty pneumatiky do deště a navíc při jízdě nezískáte žádná hodnotná data o tom, jak se auto chová," pokračuje Scuderia, která během prvních dvou dnů urazila největší vzdálenost.

img-responsive

Podmínky ve středu v Barceloně | foto: Red Bull Racing

"Odpoledne Kimi a tým přijali pouze rozumné rozhodnutí, konkrétně den odepsat, což se za současných pravidel už později nedá dohnat," poukazuje italský tým na omezené testování. Jednalo se o prodloužení testů či přesunu jednoho dne na příští týden, týmy se ale nakonec na žádném řešení nedohodly.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu