Proč by letošní titul představoval pro Vettela větší satisfakci než kdykoliv dříve?

Sebastian Vettel během předsezónních testů v Barceloně

Sebastian Vettel během předsezónních testů v Barceloně | foto: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel na dnešní tiskové konferenci v Melbourne popsal, co by to pro něj znamenalo, kdyby v letošní sezóně získal s Ferrari titul mistra světa.

Německý čtyřnásobný šampion se soustředí výlučně na to, aby Lewise Hamiltona s Mercedesem letos porazil, zvlášť když loni po první části sezóny vedl, ale nakonec se musel sklonit před jeho uměním a rychlostí. U Ferrari je už od roku 2015 poté, co k němu přešel z Red Bullu, a moc rád by s ním konečně získal svůj pátý titul.

"Hledám tu největší satisfakci, což by byl vítězství s Ferrari, tím nejlepším týmem v historii a v padoku. To je teď tím mým největším cílem: vyhrát s Ferrari a vyhrát proti těm nejlepším, k nimž Lewis patří," uvádí Vettel před prvním závodem sezóny v Austrálii.

"Myslím, že to je privilegium prokázat v F1 své umění a moci v ní závodit. Když se pak do F1 dostanete, tak jediné, co si přejete, to je vyhrávat - nedíváte se na nic jiného. Možná potom, když se ohlédnete zpět, to vidíte z trochu širší perspektivy a rozšíříte svůj pohled. Potom si myslím, že se z toho stane něco výjimečného - vyhrát proti těm nejlepším," pokračuje pilot Ferrari.

Mercedes zatím vyhrál všechny šampionáty po zavedení hybridních pohonných jednotek v roce 2014. Hamilton pro něj podle Vettela klíčový, proto by letošní vítězství bylo o to sladší.

"Když se podíváte na lidi, proti nimž jsem závodil, vždy šlo o stejné lidi už od motokár. Proti Lewisovi jsem v motokárách nezávodil, ale věděl jsem o něm. Setkali jsme se trochu později ve Formuli 3, kdy byl o hodně lepší, pak jsem byl lepší já a nakonec jsme se sešli v F1. Myslím si, že když se zajímáte o to, proti komu závodíte, a co to znamená, tak vám to poskytuje větší satisfakci," dodává Vettel.

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu