"V rádiu jsem neměl sprostě nadávat," kaje se Verstappen a vysvětluje důvod

Max Verstappen během kvalifikace v Maďarsku

Max Verstappen během kvalifikace v Maďarsku | foto: Red Bull Content Pool

Max Verstappen si po svém odstoupení ve Velké ceně Maďarska uvědomuje, že to se svými nadávkami a kritikou motoru Renault v rádiu trochu přehnal. Důvod společně s omluvou včera zveřejnil na sociálních sítích.



Pilot Red Bullu musel svůj vůz odstavit již v 5. kole závodu. V rádiu hodně nadával s tím, že by chtěl ještě kousek ujet a motor klidně zničit. K Renaultu uvedl, že se kazí pořád. Potom naštvaný Verstappen dokonce novinářům řekl, že by byl rád, kdyby televize jeho sprosté hlášky necenzurovala.

Vše se mu ale v hlavě rozleželo a na Instagramu se včera omluvil: "Když se ohlédnu zpět, tak zklamání stále přetrvává. Neměl jsem ale používat slova, která jsou ve tom vypjatém okamžiku použil. Emoce mnou po dobré startu hodně cloumaly."

"Tato frustrace má důvod: další nečekané selhání motoru, ke kterému dochází v posledních několika letech příliš často. Do Budapešti jsme přijeli s vysokými očekáváními a to, že jsme nebyli konkurenceschopní, pro nás bylo těžké strávit. Teď jdu do letní přestávky s nadějí, že se po ní vrátíme silnější," vysvětluje Verstappen.

Jeho šéf Christian Horner poté zkritizoval Renault kvůli tomu, že jim nedodává dostatečně kvalitní produkt, i když za něj platí miliony. Na to jeho protějšek u francouzského výrobce reagoval s tím, že veřejné nářky Hornera ignorují už od roku 2015. "Je naprosto jasné, že s nimi nechceme mít už nic společného," dodal Abiteboul.



Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu