Název Racing Point je dočasný, bývalá Force India brzy opět změní jméno

Lance Stroll při posezónních testech v Abú Zabí

Lance Stroll při posezónních testech v Abú Zabí | foto: Sahara Force India

Šéf týmu Racing Point, jenž vzešel z bývalé Force Indie, oznámil, že před začátkem sezóny 2019 opět změní svůj název.

Na provizorním seznamu týmů pro příští sezónu Formule 1 (odkaz) se již neobjevil název Racing Point Force India, ale pouze Racing Point. Jde však jen o dočasné jméno, protože stáj sídlící v Silverstone chce dokončit svou transformaci a zcela se zbavit své původní identity, kdy byla známá jako Sahara Force India.

V polovině sezóny zkrachovala a dostala se do nucené správy. Zachránit ji pomohl Lawrence Stroll se skupinou investorů. Ve Velké ceně Belgie byl schválen vstup Racing Point Force Indie do šampionátu, tým ale přišel o veškeré body, které předtím nastřádal jako po vedením Vijaye Mallyi.

Stroll však se současným jménem nemá nic společného a nyní přemýšlejí, jaký název od příští sezóny zvolí. Závodit za ně budou Sergio Pérez i konečně potvrzený syn Lance, jenž letos jezdil za Williams.

img-responsive

Lance Stroll - nový pilot stáje Racing Point | foto: Sahara Force India

Šéf týmu Szafnauer k názvu Racing Point říká: "Jde jen o udržení místa, které má naznačit budoucí změnu. K té dojde před sezónou 2019, kdy také bude oznámena."

Změna názvu týmu a šasi je méně komplikovaná, než tomu bývalo v minulosti. Týmy již nemusí získávat povolení Komise F1, a tudíž i svých soupeřů. Místo toho musí jen požádat Mezinárodní automobilovou federaci (FIA) a dodržet správnou proceduru.

Šampionát konstruktérů 2018

Šampionát konstruktérů 2018 | zdroj: FIA

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu