Prezentace Haasu: nový hlavní sponzor a nové zbarvení vozu VF-19

Nové zbarvení na voze VF-19

Nové zbarvení na voze VF-19 | foto: Haas F1 Team

Americká stáj Formule 1 měla dnes jako první v tomto roce prezentaci, při níž odhalila své nové zbarvení - ze šedo-červené přechází na zlato-černou - a nového titulárního sponzora.

Haas bude nastupovat se stejnými jezdci jako v předchozích letech - s Romainem Grosjean a Kevinem Magnussenem, roli rezervního pilota plní Pietro Fittipaldi.

Nový je titulární sponzor - společnost Rich Energy vyrábějící energetické nápoje. Oficiální název se tedy mění na "Rich Energy Haas F1 Team." Černo-zlatá kombinace barev na voze dává vzpomenout na slavné JPS zbarvení Lotusu.

Během prezentace v Londýně tým sice v reálu použil starší monopost s novým křídlem, na počítačových renderech níže už ale ukazuje nový VF-19, který bude i letos pohánět motor Ferrari.

img-responsive

Romain Grosjean s Kevinem Magnussenem během prezentace v Londýně | foto: Haas F1 Team

"Jde o část sezóny, kdy doufáte, že máte konstrukci správně a že budete hned konkurenceschopní. Nový vůz vypadá jedinečně - nejen pokud jde o barvy, ale také vzhledem k novým pravidlům. Snad ty konstrukční změny před rokem 2019 zlepší závodění na dráze a co víc, poskytnout nám příležitost udělat v každé velké ceně větší dojem," přeje si zakladatel Gene Haas.

Šéf týmu Günther Steiner dodává: "Je důležité, abychom jako tým pokračovali v pokrocích, v této sezóně tomu nebude jinak. Zatímco loni jsme předvedli zatím náš nejlepší výsledek, tak nám sezóna někdy ostře ukázala, že stále máme oblasti, na kterých musíme jako tým pracovat."


Fotografie:

Srovnání loňského VF-18 s letošním VF-19

Srovnání loňského VF-18 s letošním VF-19 | zdroj: Haas F1 Team

Technické specifikace Haasu VF-19: PDF



Diskuze:

Počet příspěvků: 20 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu