Gasly cítí zlepšení Hondy, aniž by na to musel tlačit, Albon předčí očekávání

Red Bull je po prvním testovacím týdnu pokrokem Hondy nadšený

Red Bull je po prvním testovacím týdnu pokrokem Hondy nadšený | foto: Red Bull Content Pool

U Red Bullu po prvním týdnu testů panuje optimismus a spokojenost s novým motorem Hondy i s nováčkem Alexanderem Albonem, jenž po smyk v úvodních kolech nakonec předčil očekávání.

I když se minulý týden v Barceloně nejezdilo naplno, protože šlo o první testování, tak Gasly v kokpitu cítil zlepšení pohonné jednotky Hondy za zády nového Red Bullu RB15: "Zatím to je fakt dobré. Myslím, že jsme na to netlačili naplno, ale už cítíte, že došlo ke zvýšení výkonnosti. To je ta hlavní věc. A neměli jsme žádné problémy se spolehlivostí."

Dobře to šlo také sesterské stáji: "Také když se podívám na Toro Rosso, tak si myslím, že to je opravdu slibné. Z prvních čtyř dnů testů si tedy odnášíme jen dobré zprávy. Musíme jen dále pracovat. Pole je skutečně rychlé, jak jsme také viděli. Ale momentálně testujeme mnoho věcí na našem voze a musíme pochopit, co funguje nejlépe," pokračuje Gasly.

Za Toro Rosso po boku zkušeného Daniila Kvjata, jenž si dal od F1 na chvíli pauzu, nastupuje 22 letý Alexander Albon, jenž jezdil s vozem F1 minulý týden vůbec poprvé. Se svým časem 1:17,637 min zaostal za nejrychlejším kolem Nica Hülkenberga jen o 0,244 s.

img-responsive

Nováček Alexander Albon v prvních testech na Toro Rosso zapůsobil | foto: Red Bull Content Pool

"Během natáčecího dne odvedl dobrou práci, a tady byl fantastický. To, že vyjel při instalaci mimo trať, to částečně vyvolali inženýři, nebyla to přímo jeho chyba, abychom byli féroví. Pak jsme se dostali k programu a byl skvělý," chválí jej Jody Egginton, technický ředitel Toro Rosso.

"Splnil všechny položky a při svých dlouhých jízdách, obzvlášť na C2 směsi, podle nás odvedl opravdu dobrou práci. Fakt nás potěšil. Fantastický přístup, předčí mé očekávání. Spolupráci s ním jsme vážně nadšení.

Moc toho neujel před prvním usednutím do vozu tady [v Barceloně], jen něco v Misanu, ale zatím je vážně dobrý. Jsme skutečně spokojeni a fakt na nás udělal dojem. Je to jedna z hezkých věcí na Toro Rosso - práce s mladými jezdci a posouvání je kupředu. Rychle se učí, ale schopnost mladíků rychle se učit a dělat pokroky je neuvěřitelně působívá. Zatím jsme opravdu spokojení," ujišťuje Egginton.

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu