Veterán Ferrari se stává novým šéfem aerodynamiky Alfy Romeo

Posila z Ferrari chce Alfě Romeo Sauberu zajistit další úspěchy na závodních okruzích

Posila z Ferrari chce Alfě Romeo Sauberu zajistit další úspěchy na závodních okruzích | foto: Alfa Romeo Racing

Dlouholetý zaměstnanec Ferrari Alessandro Cinelli se stává novým šéfem aerodynamiky Alfy Romeo.

Čtyřiačtyřicetiletý inženýr nahrazuje Jana Monchauxe, jenž byl po odchodu Simoneho Resty vracejícího se do Maranella jmenován technickým ředitelem týmu.

Cinelli začnu v Hinwilu pracovat 19. srpna po krátké pauze následující po přesunu z Ferrari, kde působil 17 let. Zkušenosti má však i z jiných týmů: po vystudování londýnské Imperial College (1993 - 1997) získal v letech 1997 - 98 první práci u Tyrrellu, pak přešel na 4 roky k Williamsu a v březnu 2002 do Maranella, kde zažil s Rossem Brawnem a Rorym Byrnem slavnou éru.

Původně působil jako aerodynamik u testovacího týmu, později postoupil k závodnímu týmu a v červenci 2009 se stal šéfem skupiny aerodynamické výkonnosti. V září 2015 byl jmenován šéfem aerodynamické experimentální skupiny.

img-responsive

Alessandro Cinelli - nový šéf aerodynamiky Alfy Romeo Sauberu | foto: Alfa Romeo Racing

"Jsem fakt nadšený z mého jmenování u Sauberu a těším se na výzvu v podobě vedení extrémně talentované skupiny lidí jakožto šéf aerodynamiky. K tomuto mladému týmu přicházím s misí stavět na pevných základech, jež už byly položeny, a pomoci dosahovat výsledky na trati. Pevně věřím, že budeme moci pokračovat v tom správném směru a že týmu zajistíme další úspěchy," uvádí Cinelli.

Šéf stáje Frédéric Vasseur ho vítá slovy: "Je mi potěšením přivítat Alessandra u Sauberu Motorsport a Alfy Romeo Racing. Přidává se k silnému aerodynamickému týmu a my se těšíme na to, že budou pokračovat v dobré práci, kterou odvádějí doposud. Poslední jmenování ukazují, jak chceme pokračovat v posilování našich struktur. Představují spíše evoluci než revoluci systému, jenž nám v posledních letech pomohl k pokroku."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu