Zanardi si letošní sezonu užil. Co čeká od té následující?

Start závodu v Mexiku

Start závodu v Mexiku | foto: Red Bull Content Pool

Alex Zanardi si na atraktivitu letošní sezony rozhodně nemůže stěžovat. On sám si totiž ročník 2019 užil. Co čeká od sezony následující? Je podle něj stále největším favoritem Lewis Hamilton?

Bývalý pilot Formule 1 Alex Zanardi, který svého času závodil za týmy Jordan či Lotus královnu motorsportu stále intenzivně sleduje. Třiapadesátiletý Ital si podle svých slov letošní ročník užil.

Řadě fanoušků se sice nelíbí, že o obou titulech bylo prakticky rozhodnuto už v polovině sezony, avšak Zanardi v tom problém nevidí. „Tahle sezona rozhodně nebyla nudná, já si závody užil,“ má jasno někdejší závodník, jemuž musely být po těžké nehodě amputovány dolní končetiny.

Pravdou je, že i přes poměrně jasnou dominanci Mercedesu jsme mohli vidět řadu zajímavých bitev. Do popředí se přitom stále více dere mladá generace, kterou v tuto chvíli zastupují především Charles Leclerc a Max Verstappen. Tito piloti už ukázali, že je v jejich možnostech, aby bojovali o šampionát.

A právě od nich si Zanardi do budoucna hodně slibuje. „Já si osobně myslím, že Hamilton rozhodně nemá další úspěchy garantované. Opravdu bych chtěl vidět Verstappena s Leclercem v autě, které skutečně dokáže konkurovat Mercedesu,“ nechává se slyšet Ital.

Někdejší účastník Velkých cen zároveň dodává, že právě šestinásobný britský šampion je jeho oblíbencem. Důvody jsou v zásadě dva. Zanardi jednak obdivuje Hamiltonův um vypracovat se z chudých poměrů, zároveň si na něm považuje jeho schopnosti omluvit se a přiznat vlastní chybu.

Jedna z nejsilnějších stránek Hamiltona spočívá v jeho mentální síle. Dokáže se omluvit a uznat svoji chybu. To jsme mohli vidět naposledy v Brazílii, kdy se omluvil Albonovvi. Z tohoto úhlu pohledu je Leclerc podle mého názoru podobnější spíš Hamiltonovi než Vettelovi,“ ukončuje Zanardi.

Diskuze:

Počet příspěvků: 41 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu