První den testů nejrychlejší Bottas. Piloti zkoušeli nové pneumatiky pro rok 2020, debutoval Nissany

Valtteri Bottas během testování pneumatik po posledním závodě sezóny

Valtteri Bottas během testování pneumatik po posledním závodě sezóny | foto: Mercedes AMG F1 Team

V úterý se v Abú Zabí intenzívně testovalo, nejrychlejší čas zajel na letošních pneumatikách Valtteri Bottas s mistrovským Mercedesem.

Finský jezdec dosáhl času 1:37,124 na letošní C4 sadě, celkem přitom zvládl slušných 138 kol. Pro srovnání uvádím nejrychlejší kolo Hamiltona z nedělního závodu: 1:39,283 min.

Druhý Vettel byl o téměř 8 desetin pomalejší, což se mu podařilo s novou nejměkčí sadou (C5) pneumatik. Seb se v jednu chvíli roztočil po kontaktu s Pérezem (viz video níže).

Za nimi se seřadili Kvjat s Toro Rosso, zmíněný Pérez s Racing Pointem, Grosjean s Haasem a Norris s McLarenem - všichni na nové nejměkčí C5 sadě. Lando už byl o 2,6 sekundy zpět.

Výsledky 1. dne testu pneumatik v Abú Zabí

Výsledky 1. dne testu pneumatik v Abú Zabí | zdroj: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Celkem se dnes do testování zapojilo 12 jezdců, z toho 2 nováčci: Gelael u Toro Rosso a Nissany - tento Izraelec jezdil odpoledne u Williamsu s vozem F1 vůbec poprvé. Svým časem 1:44,760 se zařadil na poslední příčku, k dispozici měl přitom středně-tvrdou (C3), novou směs pneumatik Pirelli.

Nejvíce kol ujel Verstappen - 153 kol představuje téměř trojnásobek nedělní Velké ceny Abú Zabí. Během svého nejlepšího pokusu nazul novou C3 směs, čas 1:39,926 mu stačil na 7. místo.

Pro Renault dnes začal pracovat mladík Mercedesu Ocon, jenž skončil hned za Maxem - kvůli problému se svou sedačkou ale neujel tolik kol, kolik by si přál. V kokpitu příští rok nahradí Hülkenberga. Během dne nedošlo k žádným přerušením a většina týmů zvládla přes 100 kol.

Testování zítra pokračuje druhým a zároveň letošním posledním dnem, kdy budou monoposty k vidění na závodním okruhu.


Tweety z úterního testování:

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu