Situace Giovinazziho? Ferrari s ním stále počítá

Antonio Giovinazzi v tréninku v Silverstone

Antonio Giovinazzi v tréninku v Silverstone | foto: Alfa Romeo Racing

Antonio Giovinazzi je stále součástí plánů Ferrari. Tvrdí to šéf Scuderie Mattia Binotto.

Ital Antonio Giovinazzi patří už řadu let do juniorské akademie Ferrari. První zkušenosti ve Formuli 1 získal během roku 2017, tehdy si v úvodu sezony vyzkoušel monopost Sauber. 

První kompletní ročník coby pilot královské třídy motorsportu absolvoval loni. Popravdě je třeba říct, že u Alfy neoslnil. Ostřílený bard Kimi Raikkonen byl nad jeho síly. Výkonnostní rozdál mezi oběma piloty byl markantní zejména v první části sezony, kdy se Giovinazzi takříkajíc absolutně nechytal. 

Když pak v závěru závodu ve Spa zbytečnou chybou zahodil bodovaný výsledek, zdálo se, že jeho dny u Alfy Romeo jsou sečteny. Nestalo se a Ital si svou sedačku nakonec uhájil. Z části i díky zlepšeným výkonům, které v závěru roku předváděl.

img-responsive

Antonio Giovinazzi v rámci druhého dne druhých předsezonních testů v Barceloně | foto: Pirelli

Hlavně díky nim se prý může i nadále těšit důvěře Ferrari. Tvrdí to alespoň šéf Scuderie Matta Binotto. „Antonia velmi respektuji. Naše plány s ním počítají i do budoucna, ale je pravda, že jít do Ferrari po jednom roce ve Formuli 1 je opravdu velký závazek. Giovinazzi zkrátka ještě musí sbírat zkušenosti," hlásí Ital.

Inu raketový vzestup, který se povedl Charlesi Leclercovi je spíše ojedinělým jevem. Giovinazzi by se však u Ferrari mohl přece jen brzy objevit. Spekuluje se totiž o předčasném konci Sebastiana Vettela. Čtyřnásobný šampion prý zvažuje, že do letošní sezony nenastoupí. V takovém případě by byl nejspíš první volbou Ferrari právě Giovinazzi. 

Diskuze:

Počet příspěvků: 29 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu