Interlagos znovu upraven

Jordan

Jordan | foto: Jordan Grand Prix

Charlie Whiting, ředitel závodů Formule 1, navštívil autodrom Carlose Paceho, aby prověřil úpravy, které po loňské grand prix požadovalo vedení Mezinárodní automobilové federace.


Okruh Interlagos nedaleko Sao Paula je jedním z nejproblematičtějších. Je levotočivý, povrch je mimořádně hrbolatý, zázemí špatné a zastaralé, nehody tu bývají nebezpečné. Je však výjimečný a každoročně nabízí jeden z nejhezčích závodů. Buďme proto rádi, že se mu loni na poslední chvíli podařilo zajistit budoucnost v kalendáři F1. Letošní Velká cena Brazílie se koná příští měsíc a okruh o tomto víkendu úspěšně prošel kontrolou Charlieho Whitinga.

Podle loňských požadavků měl být zkrácen výjezd z pit-lane na konci šikany Senna-S, měla být vyasfaltována širší plocha podél vjezdu do pit-lane na cílové "rovince" a měl být vybudován nový odvodňovací systém v zatáčce Curva do Sol, kde v roce 2003 skončila na mokru v hodinách polovina vozů, včetně Ferrari Michaela Schumachera. Podle deníku Autosport stály úpravy přes 8 mil. USD.

Foto: Jordan Grand Prix

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu