Kopecký na Rally Akropolis v úvodu sedmý

ar1, 2. června 2006, 07:50 Google+

Seriál Mistrovství světa v rally pokračuje úvodní červnový víkend náročnou Rally Akropolis, která má pověst soutěže, jejíž cíl spatří pouze ti nejlepší a nejodolnější.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Rychlostní zkoušky vedou po rozpálených šotolinových úsecích, které pokrývá množství velkých kamenů. Náročnost umocňují obrovské teploty, pohybující se ve stínu často nad 30 stupni Celsia, v kokpitu závodního vozu dokonce okolo 60 stupňů Celsia! O zrádnosti kamenitého terénu vypovídá i skutečnost, že Rally Akropolis je jedinou soutěží v seriálu MS, kde mohou posádky vézt 2 rezervní pneumatiky ve voze.

Program soutěže zahájil tradičně ve čtvrtek oficiální shakedown. Posádka Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký ve složení Jan Kopecký-Filip Schovánek absolvovala trať shakedownu s vozem Škoda Fabia WRC celkem čtyřikrát. Úkolem bylo ověření funkčnosti zvoleného nastavení vozu a vyzkoušení nové šotolinové pneumatiky, která je speciálně vyvinuta právě pro Rally Akropolis.

Divácky velmi atraktivní rychlostí zkouškou na Olympijském stadiónu v Aténách byl zahájen ve čtvrtek v podvečer dramatický boj o vavříny. V superspeciální rychlostní zkoušce si skvěle vedl Jan Kopecký, který dovedl vůz Škoda Fabia WRC do cíle rychlostního testu v sedmém nejrychlejším čase.

„Shakedown jsme absolvovali čtyřikrát  a zaměřili jsme se především na ověření funkčnosti vozu Škoda Fabia WRC jako celku a zvoleného výchozího nastavení pro soutěž. Tým se rozhodl vyzkoušet nový model pneumatiky, která je speciálně vyvinutá pro Rally Akropolis. Výrobci pneumatik počítají s těžkým terénem u Atén, a  proto připravili novou, širší pneumatiku. Je vyrobena z tvrdší směsi a plášť pokrývá silnější vrstva materiálu.

Do soutěže samotné vstoupil Honza sedmým časem, se kterým jsme pochopitelně spokojeni. Maximální spokojenost panuje i s vozem Škoda Fabia WRC, který fungoval bezchybně nejenom v shakedownu a úvodní rychlostní zkoušce Rally Akropolis, ale i během náročného pondělního testu, který jsme v Řecku absolvovali společně s týmem Francoise Duvala.

Honza pro úvodní etapu zvažuje variantu dvou rezervních pneumatik ve voze, neboť především v úvodní rychlostní zkoušce čeká na posádky velmi náročný test pro vozy a jejich pneumatiky,“
řekl vedoucí týmu Josef Kopecký.

Czech Rally Team

Vytisknout

Diskuze: Kopecký na Rally Akropolis v úvodu sedmý

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Roman Kresta se vrací na Barumku - anotační foto

Roman Kresta se vrací na Barumku

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud