Portugalská rally: Loeb už je v čele

Marek Šteigr, 30. března 2007, 19:31 Google+

Po první etapě Portugalské rally je v čele průběžného pořadí Sebastien Loeb s Citroenem C4 WRC. Bohužel ani jeden z dvojice českých jezdců cíl páteční etapy nespatřil.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien

Loeb, Sébastien | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Z velmi dramatického boje doslova o desetiny vteřiny, který se odehrával během celé dnešní etapy mezi Sebastienem Loebem a Marcusem Grönholmem, vyšel nakonec jako vítěz Seb Loeb s vozem Citroen. Marcus Grönholm na něj po absolvování téměř 123 ostrých kilometrů, ztrácí pouhé tři vteřiny. V první části dnešního dne se do tohoto souboje ještě snažili promluvit Mikko Hirvonen jedoucí s Fordem a Petter Solberg na Subaru. Oba však v odpoledních etapách udělali několik drobných jezdeckých chyb a zbylo na ně jen třetí, respektive čtvrté místo.Ani další jezdci se během dnešního dne nezapojili do přímého souboje o nejvyšší příčku. A tak pátý Dani Sordo již ztrácí jednu minutu a deset vteřin na lídra soutěže a šestý Jarri-Matti Latvala ještě o půl minuty více.

Zajímavá bitva se po celý den odehrávala okolo sedmého až desátého místa. Do večerního servisu dojeli jezdci na těchto pozicích v následujícím pořadí - Stohl, Atkinson, Carlsson a na desátém místě Toni Gardemeister, přičemž rozdíl mezi Stohlem a Gardemeistrem je necelá půlminuta.

Mírným zklamáním by se dal nazvat dnešní výkon dvou jezdců. Konkrétně Henninga Solberga a Gigi Galliho. Od obou jezdců se před soutěží očekával tvrdý atak na pozice v nejlepší šestce. Ten se však nekonal, naopak oba jezdci jsou po první etapě Portugalské rally na prvních dvou příčkách druhé desítky. Čekalo se víc.

O smolném odstoupení Jana Kopeckého jsme vás v průběhu dne informovali, stejně tak o skvělých výsledcích Martina Prokopa, které podával v první sekci první etapy. I na Prokopa však sedla smůla v podobě proražené pneumatiky na začátku páté rychlostní zkoušky. Protože do cíle testu zbívalo ještě mnoho kilometrů, rozhodla se posádka pro výměnu kola přímo na trati zkoušky. Posádka ztratila výměnou čtyři minuty a při následné stíhací jízdě Prokop nezvládl svůj vůz a havaroval. Spolujezdec Jan Tománek vyvázl z havárie nezraněn, ale Martin Prokop byl převezen na vyšetření kvůli podezření z otřesu mozku. Do těchto chvil ještě nejsou známy žádné další informace o Prokopově stavu, ani o případném zítřejším startu posádky v rámci Super rally.

Zítřejší druhá etapa Portugalské rally startuje v 10:48 hodin našeho času a server auto-news.cz vás bude opět o jejím průběhu informovat.

 

Oficiální výsledky Portugalské rally naleznete zde

Oficiální stránky soutěže zde

Vytisknout

Diskuze: Portugalská rally: Loeb už je v čele

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Kopeckého zradil vadný brzdič levého zadního kola - anotační foto

Kopeckého zradil vadný brzdič levého zadního kola

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud