Portugalská rally: Loeb zvyšuje náskok

Marek Šteigr, 31. března 2007, 13:56 Google+

Druhá etapa Portugalské rally se odehrává ve stejném duchu jako etapa včerejší. Sebastien Loeb dál zvyšuje svůj náskok na Marcuse Grönholma a ostatní jezdci jen z odstupem sledují souboj těchto dvou pilotů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien

Loeb, Sébastien | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Sebastien Loeb s Citroenem C4 WRC v průběhu třech dnes odjetých rychlostních zkoušek Portugalské rally zvýšil svůj náskok na Marcuse Grömholma s Focusem WRC na rovných patnáct vteřin. Dvojka týmu Ford a třetí jezdec průbežného pořadí Mikko Hirvonen, už ztrácí na svého kolegu přes minutu a na vedoucího Loeba činí jeho odstup 1:21,0 minuty. Čtvrtý je stejně jako po včerejší etapě Nor petter Solberg se Subaru, který hodlá v průběhu odpoledních rychlostních zkoušek zaútočit na bronzovou příčku Hirvonena. Nyní ztrácí na tuto pozici 13,3 sekundy.

Ani na dalších pozicích nedošlo v průběhu dnešního odpoledne k výrazným změnám a tak pátou příčku stále drží Dani Sordo s více jak minutovým náskokem na Latvalu. K drobné změně došlo jen na posledních třech příčkách v první desítce. Manfred Stohl se totiž po problémech propadl na jedenácté místo a tak se všichni jezdci, kteří byli za ním posunuli o jednu pozici dopředu. Sedmý je nyní Daniel Carlsson, osmý Henning Solberg, devátý Galli a desítku nejlepších uzavírá Andreas Mikkelsen. Výkon tohoto mladíka je asi nejpříjemnějším překvapením dosavadního průběhu letošní Portugalské rally, protože jde o jeho teprve třetí start v mistrovství světa v jeho kariéře.

Česká posádka Jan Kopecký - Filip Schovánek se po včerejším smolném odstoupení dnes vrátila do soutěže díky pravidlu super rally. To umožňuje odstoupivším posádkám zapojit se do následující etapy, ovšem s penalizací pěti minut za každou neodjetou rychlostní zkoušku. Kopecký tak začal dnešní etapu na průběžném 56. místě a v prvních dvou rychlostních zkouškác se mu příliš nedařilo. Vše ale napravil dobrým osmým časem na dnešní třetí, cekově desáté rychlostní zkoušce Portugalské rally. Celkově se česká posádka posunula do třettí desítky průbžného pořadí.

 

Oficiální výsledky Portugalské rally naleznete zde

Oficiální stránky soutěže zde

Vytisknout

Diskuze: Portugalská rally: Loeb zvyšuje náskok

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Fiat připravuje dieselové Punto pro IRC - anotační foto

Fiat připravuje dieselové Punto pro IRC

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud