Plánek krumlovské RZ na Výstavišti

Marek Šteigr, 26. dubna 2007, 17:51 Google+

Jak už velmi dobře víte z našich předchozích zpráv, bude jednou z divácky nejzajímavějších rychlostní zkouška na Výstavišti v Českých Budějovicích. Pojede se dvakrát, jako RZ 4 v pátek v 18:40 a jako RZ 12 v sobotu ve 13:56.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Český Krumlov (CZE)

Rally Český Krumlov (CZE) | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Každé soutěžní vozidlo projede trať vždy dvakrát, vzhledem k počtu 80 vozidel bude k vidění pokaždé 160 průjezdů. To samozřejmě v ideálním případě, protože lze předpokládat přirozený úbytek během předchozích rychlostních zkoušek. V každém případě se ale můžeme těšit na představení osmi superspeciálů z dob rallye osmdesátých let, jako jsou Lancia Stratos, Lancia Rally 037, Lancia Delta S4, Lancia Delta Integrale a Porsche Carrera, vše v tehdejší úpravě pro třídu A4 a skupinu B.

 

V areálu výstaviště bude umístěna i servisní zóna, takže to podstatné z práce mechaniků se odehraje právě tady. Mimo samotné závodění je připravený i patřičný doprovodný program.

Jak z plánku trati vyplývá, je základem RZ páteřní komunikace Výstaviště s kvalitním asfaltem. V severní části v blízkosti pavilonu Z čeká posádky nejpomalejší pasáž s několika poměrně úzkými zatáčkami. Důležitá okolnost – cesty nelemují žádné ostré obrubníky, ale jen šikmé. Jezdci tedy nebudou muset mít strach o podvozek, kola a pneumatiky, mohou jet opravdu naplno. Součástí této části je i průjezd předvadištěm dobytka ze Země živitelky, diváci budou využívat připravených tribun.

 

Ve směru zpět ke startu a cíli se pojede hodně rychle, zatáčky mají široký poloměr a s výjimkou několika jehličnatých stromů, které připomínají průjezd přírodní rychlostní zkouškou, je neobklopují žádné nepříjemné překážky.

 

Divákům je vyhrazen neobvykle široký prostor, takže i se zachováním nutného bezpečnostního odstupu uvidí valnou část trati vždycky z jednoho místa. Do prostoru uvnitř RZ nebude vstup povolen, avšak vnější strany úplně postačují. K dispozici zůstane i dostatek volných míst pro zaparkování návštěvnických vozidel. Každý najde to své naproti hlavnímu vchodu do Výstaviště, tam, kde se ještě vloni rozprostírala servisní zóna.

 

Itinerář a časový harmonogram rychlostních zkoušek je postaven tak, aby si přišli diváci na své a s minimem přejezdů viděli co nejvíc.

 

Aktuální informace získáte na oficiálních stránkách www.rallyekrumlov.cz
Vytisknout

Diskuze: Plánek krumlovské RZ na Výstavišti

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Dunovský opět vítězně - anotační foto

Dunovský opět vítězně

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud