Ve Finsku 26 vozů WRC, z toho 11 Focusů

Marek Šteigr, 16. července 2007, 18:06 Google+

Rekordní počet jedenácti vozů Ford Focus WRC různých specifikací je přihlášeno na letošní Finskou Rally, devátý podnik Mistrovství světa v automobilových soutěžích. Celkově je v listině přihlášených 26 vozů nejvyšší specifikace WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loga

Loga | foto: www.nesteoilrallyfinland.fi

Sdílejte článek

Premiéru si na Finské šotolině odbude Focus specifikace 2007. S tímto vozem pojedou obě tovární posádky Marcus Grönholm – Timo Rautiainen a Mikko Hirvonen – Jarmo Lehtinen. Starších Focusů specifikace 2006, se kterými jezdil tovární tým až do letošní Rally Acropolis, se ve Finsku představí hned šest. Zbývající tři vozy Focus WRC budou staršího data narození a půjde o specifikace 2004 a 2005.

 

V tomto ohledu půjde o vůbec největší zastoupení jednoho typu vozu na soutěži mistrovství světa.

 

Finská rally tradičně přiláká na start i velké množství soukromých jezdců, kteří si chtějí vyzkoušet nástrahy jedné z nejslavnějších rally soutěží vůbec. I díky nim se na startu objeví plných 26 vozů WRC. To je v letošním ročníku MS zatím nejvíc. Konkurovat v tomto směru bude Finsku pouze Německá rally, kde se rovněž očekává hojná účast soukromých jezdců s vozy WRC.

 

Ve Finsku se tak začátkem Srpna představí kromě již zmiňovaných Fordů ještě vozy Citroen (Xsara i C4 WRC), Mitsubishi (Lancer WRC), Peugeot (206 WRC), Subaru (Impreza WRC) a Škoda (Fabia i Octavia WRC).

 

Mezi týmy vede v počtu přihlášených vozů WRC tým Stobart Motorsport se čtyřmi přihlášenými Focusy, následován továrními týmy Ford a Subaru, které do Finska vyšlou po třech vozech.

 

Naopak oproti očekávání se do soutěže přihlásili pouze dva jezdci, kteří disponují technikou S2000. Prvním je Anton Alen, který v loňském roce vyhrál Finskou rally v kategorii produkčních vozů (PWRC). A druhým bude poměrně málo známý ruský jezdec Radik Shaymiev. Alen pojede letos tradičně s Fiatem Punto S2000 a Rus usedne za volant Peugeotu 207 S2000.

 

K počtu vozů WRC v letošním mistrovství světa je nutno dodat, že pravděpodobně nejvíce přihlášených vozů této kategorie se dočkáme v polovině listopadu na Irské rally.

Vytisknout

Diskuze: Ve Finsku 26 vozů WRC, z toho 11 Focusů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Právě vychází magazín Rally 5/2007 - anotační foto

Právě vychází magazín Rally 5/2007

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud