V Pelhřimově první Čech s vozem S2000

Marek Šteigr, 31. července 2007, 16:33 Google+

Kvalitní startovní pole se představí při IV. CEBIA Rallye Pelhřimov 2007 - Memoriál Tomáše Vojtěcha, která se pojede v termínu 3. – 4. srpna 2007 jako součást mediasport.cz Mistrovství České republiky v rally 2007 a Mistrovství České republiky v rally historických automobilů 2007.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Fiala, Michal

Fiala, Michal | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pořadatelé z Rallye Klubu Pelhřimov v AČR obdrželi přihlášky celkem 81 soutěžících ze tří států České republiky, Slovenska a Rakouska. Seznamu přihlášených posádek vévodí dva jezdci s prioritou FIA B a celkem osm jezdců vlastní národní prioritu ASN.

 

K největším favoritům pelhřimovské rally patří vítězové předchozích dvou závodů seriálu Mistrovství České republiky v rally. A to vítěz z Hustopečí Leoš Flídr a Karel Trněný (oba Škoda Octavia WRC), který nenašel přemožitele při Valašské rally. Průběžné pořadí šampionátu vede Flídr, Trněný je na třetím místě. Právě souboj těchto dvou jezdců na vozechspecifikace WRC patří k ozdobám Rallye Pelhřimov. Velkým diváckým tahákem bude na Vysočině premiéra vozu Super 2000 v rukou českého jezdce. Roman Odložilík představí vůz Fiat Grande Punto S2000 z dílen italského Abarthu a stane se prvním Čechem, který s vozem této kategorie absolvuje mistrovský závod. Servisní zázemí poskytne společnost JM Engineering Zlín. V Pelhřimově se objeví Karel Trojan, Josef Semerád (oba Mitsubishi Lancer EVO IX), jezdci s prioritou FIA B. Národní prioritou ASN se vedle Flídra pyšní Slovák Peter Gavlák Zdeněk Vlček, Vladimír Barvík, Antonín Tlusťák, Milan Liška (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX), Josef Peták (Renault Clio S1600) a Jaroslav Orsák (Mitsubishi Lancer EVO VII). Z předních jezdců zaslali přihlášku Jiří Volf, Petr Poulík, Pavel Červenka (Mitsubishi Lancer EVO IX), osmou evoluci mitsubishi mají k dispozici Jan Sýkora a Milan Pantálek. Velmi kvalitně jsou obsazeny i jednotlivé skupiny a třídy.

 

CEBIA Rallye Pelhřimov 2007 se započítává rovněž do republikového šampionátu historiků. Přihlášeno je celkem 14 jezdců. K favoritům patří vítěz nedávné Historic Vltava rally Jiří Hrubý (BMW 2002 TI), vedoucí jezdec průběžné klasifikace českého šampionátu Emil Triner (Škoda 130 RS), Jiří Brož (Opel Kadett Coupe), Aleš Jirátko (BMW 2002 TI) a Petr Hejhal (Škoda 110). „CEBIA Rallye Pelhřimov nabídne kvalitní startovní pole a hodnotný motoristický sport. Připraveny máme krásné rychlostní zkoušky, které prověří jezdecké umění a připravenost soutěžních vozů. Jsme rádi, že Pelhřimov nabídne několik premiér. Vedle vozu kategorie Super 2000 s českým jezdcem za volantem je značným lákadlem i sportovní premiéra závodního speciálu Brisk RS 01 WRC,“ říká Richard Gnojek, ředitel závodu

tisková zpráva Rally Pelhřimov

 

Vytisknout

Diskuze: V Pelhřimově první Čech s vozem S2000

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Neste Rally Finland– preview - anotační foto

Neste Rally Finland– preview

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud