Finská rally v polovině

Marek Šteigr, 4. srpna 2007, 14:02 Google+

FINSKO - 2. ETAPA: Dnešní druhou etapou pokračuje Finská rally. V čele soutěže se ani po dnešních pěti rychlostních zkouškách nic nezměnilo. Naopak v kategorii juniorů (JRC) se pořadí měnilo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sordo, Dani

Sordo, Dani | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Martin Prokop bohužel havaroval a musel odstoupit z prvního místa v JRC. Havaroval i Jozef Béreš. Kopecký je zatím třináctý.

První dnešní rychlostní zkoušku sice vyhrál Sebastian Loeb s Citroenem C4 WRC, ale to bylo zatím jediné dílčí vítězství, kterého trojnásobný mistr světa v rychlostních zkouškách Finské rally dosáhl. Od Druhé dnešní, celkově třinácté zkoušky už opět kraluje výsledkovým listinám jednotlivých zkoušek jeden muž. Je jím samozřejmě Marcus Grönholm pilotující Ford Focus WRC nové specifikace 07.

 

Za Gronholmem je stejně jako po včerejší etapě Mikko Hirvonen. Ten po dnešních pěti odjetých testech ztrácí na svého týmového kolegu Grönholma 16,5 vteřiny. Sebastian Loeb na třetí příčce ztrácí už téměř čtyřicet sekund.

 

Na čtvrtém místě je po RZ16 Chris Atkinson, který tak svým výkonem ve Finsku zastiňuje týmovou jedničku Subaru – Pettera Solberga. Atkinson ztrácí na lídra celé soutěže již jeden a tři čtvrtě minuty a jeho šance na dohnání Loeba se zdají být minimální. Dalším jezdcem za Atkinsonem je na pátém místě jedoucí Henning Solberg s Focusem WRC 06. Tento jezdec může poměrně v klidu jet každou rychlostní zkoušku protože oba své soupeře, jak před sebou Atkinsona, tak za sebou Ponse, má od sebe více než minutu a půl vzdálené.

 

Na sedmém a osmém místě pak jedou dva bývalí junioři Urmo Aava s Lancerem WRC a Wilks s Focusem WRC. Tím bychom měli zrekapitulované pořadí prvních osmi jezdců po polovině celé soutěže.

 

Těmi kdo se nedočkali ani půlky Finské rally jsou například Juho Hanninen, nebo Kristian Sohlberg. Oba tito jezdci odstoupili během dnešní etapy. Prvně jmenovaný pro technickou závadu, druhý odstoupil po havárii.

 

Smůlou si prošel i Dani Sordo, jezdecká dvojka týmu Citroen. Po té co se v cíli RZ14, kterou byla slavná Ouninpohja radoval z jejího úspěšného absolvování, tak musel hned v následující rychlostce s technickými problémy zastavit a přinejmenším dnešní den pro něj ve Finsku skončil.

 

V kategorii JRC se během dnešních zatím pěti odjetých zkouškách děli věci. Nejdříve hned v první zkoušce dnešního dne havaroval Béreš a musel ze třetího místa odstoupit, aby o dvě rychlostní zkoušky dále havaroval i Martin Prokop. I posádka Prokop – Tománek musela kvůli silně poškozenému vozu ze soutěže odstoupit. U
Prokopa je to o to smutnější že jde o odstoupení z prvního místa a navíc po té co měl na druhého jezdce v JRC náskok téměř 50 sekund.

 

V čele juniorů je tak nyní Patrik Sandell, následovaný se čtyřiceti sekundovým mankem Rautenbachem. Na třetím místě je v JRC se ztrátou 52,8 vteřiny domácí Pinomäki.

 

Tolik tedy prozatím informace o průběhu druhé etapy Finské rally. Konečné výsledky dnešní etapy vám přineseme ještě dnes ve večerních hodinách.

Foto Citroen

Vytisknout

Diskuze: Finská rally v polovině

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Martin Prokop letos ve Finsku nevyhraje - anotační foto

Martin Prokop letos ve Finsku nevyhraje

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud