Jan Kopecký testoval v Německu

ar1, 12. srpna 2007, 22:28 Google+

Karavana účastníků Mistrovství světa v rallye se přestěhovala z Finska na jih Německa, kde dva týdny po Finské rallye bude pokračovat světový šampionát desátým dějstvím.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kopecký, Jan

Kopecký, Jan | foto: CRT Kopecký

Sdílejte článek

Soutěže, jejíž centrem je město Trier, se zúčastní i Czech Rally Team Kopecký s vozem Škoda Fabia WRC, který bude tradičně pilotovat posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek. Česká posádka se již připravuje v místě konání soutěže, kde víkend před samotnou rallye absolvoval Czech Rally Team Kopecký dvoudenní test zaměřený na přizpůsobení jízdních vlastností vozu Škoda Fabia WRC rychlostním zkouškám Německé rallye, která je první klasickou letní asfaltovou soutěží v letošní sezóně.

"Ze světového šampionátu je právě Německá rallye synonymem pro domácí soutěž nejenom z pohledu českých fanoušků a posádek, ale především pro společnost Škoda Auto, a.s., s jejíž podporou ve světovém šampionátu startuji. Motivace mi pochopitelně nechybí na žádné ze soutěží, ale především v Německu bych rád uspěl.

Po návratu z Finska celý tým finišoval v intenzivních přípravách na Německou rallye, do kterých jsme zahrnuli i dvoudenní test v místě soutěže. Před soutěží v Německu se pochopitelně věnujeme pečlivě každému detailu, stejně jako před každou světovou rallye.

Na našem dvoudenním testu byli přítomni zástupci dodavatele tlumičů, se kterými jsme se snažili maximálně přizpůsobit jízdní vlastnosti vozu pro oba naprosto odlišné charaktery tratí, které nás v Německu čekají. Známé rychlostní zkoušky v atraktivních vinicích jsou úzké, ale na poměrně kvalitním asfaltu. Naopak etapa ve vojenském prostoru Baumholder je velmi zrádná betonovými kvádry podél testů. Tratě navíc vedou převážně po rozbitém a uskákaném betonovém povrchu, a proto je třeba nastavit vůz odlišně pro každou etapu Německé rallye.

Dvoudenní test proběhl bez komplikací a s připravenými nastaveními vozu Škoda Fabia WRC jsem spokojen. Výsledek testu pochopitelně prověří až samotná soutěž.

Soutěž v moselském vinařském kraji má neopakovatelné kouzlo v podobě neuvěřitelného množství českých fanoušků podél tratí rychlostních zkoušek a tím pochopitelně podporu našich příznivců vnímáme velmi intenzivně.

Na asfaltech jsem jezdecky vyrůstal, ale s vozem specifikace WRC jsem ve světové asfaltové soutěži dlouho nestartoval. I proto se na start Německé rallye mimořádně těším," zhodnotil dvoudenní test Jan Kopecký

CRT Kopecký

Vytisknout

Diskuze: Jan Kopecký testoval v Německu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rajd Rzeszowski – komentář - anotační foto

Rajd Rzeszowski – komentář

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud