Duval v Německu zatím překvapivě před Loebem

Jan Hořejší, 17. srpna 2007, 18:36 Google+

ADAC RALLYE DEUTSCHLAND - PO 1. DNI: Druhá část první etapy ADAC Rally Deutschland se nesla v duchu boje Citroënů o vedoucí postavení…

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Duval, Francois

Duval, Francois | foto: OMV Kronos WRT

Sdílejte článek

Ve čtvrté rychlostní zkoušce se překvapivě prosadila dvojka Fordu, Mikko Hirvonen. Vyhrál, nechal za sebou Francoise Duvala i Sebastiena Loeba z Citroënu a poskočil na průběžné páté místo. „Dudu“ zajel druhý čas a naznačil Loebovi, že mu bude velice nepříjemným soupeřem. Ten skončil třetí a byl pouze o dvě vteřiny rychlejší, než jeho největší konkurent Marcus Gronhölm. Výpadek naopak zaznamenal Dani Sordo, nezvládl svůj vůz na mokré trati a skončil v hodinách, tím mu připadla až devátá příčka. Zpátky do hry se vrátil pátým místem Atkinson, v průběžném pořadí to ale žádný velký posun dopředu neznamenalo. Jeho týmový kolega Petter Solberg skončil až osmý a celkově se propadl na šesté místo. Šesté a sedmé místo si vyjel Pons a Gardemeister. Čech Jan Kopecký se po desáté pozici stále držel slušné, deváté místo. Zato junior Martin Prokop neohroženě kráčí soutěží poté, co vyhrál všechny dosavadní rychlostní testy.

Pátá RZ byla opět ve znamení bitvy dvou Citroënů. Duval vyhrál o 1,3 sekundy před Loebem a v celkovém pořadí se jejich rozdíl opět zmenšil. Tentokrát jen na necelé dvě vteřiny. Za nimi se poskládaly oba tovární Fordy, Hirvonen byl rychlejší a Gronhölma porazil 0,7 sekundy. Atkinson ze Subaru se po svém výletu mimo trať vrátil do hry pěknými časy, tentokrát pátým místem. Přesto se zatím drží až ve druhé desítce. Až za ním skončil Dani Sordo, přesto se udržel na čtvrtém místě. Zlepšení zaznamenal i Honza Kopecký. Se svojí Fabií WRC zajel velice dobré sedmé místo, díky tomu se posunul na průběžné osmé místo a výrazně se přiblížil i Solbergovi, ten bojuje s technickými problémy a výsledkovou listinou se propadl.

Poslední dnešní test znamenal velké překvapení, nejrychlejší byl totiž Chris Atkinson. Zdá se, že po chybě ve druhé RZ je jeho vůz v pořádku a do druhého dne nastoupí plný odhodlání. Druhé místo si zajistil dnes skvěle jedoucí Froncois Duval a v celkovém pořadí přeskočil zatím vedoucího Loeba! Ten skončil až pátý, za oběma Fordy. Naopak jezdci Fordů se posunuli na průběžné třetí a čtvrté místo. Naopak v nedohlednu skončil v poslední zkoušce dne Dani Sordo, důsledkem toho byl pozdní start. Český pilot Jan Kopecký zajel tentokrát osmý čas a celkově drží senzační šesté místo! Největší radost však dělá spoustě českých fandů Martin Prokop, vítězně prolétl všechny rychlostní testy a zatím bezstarostně vede. Smůla provází Pettera Solberga, kvůli svým technickým problémům skončil až třináctý a do zítřejší ostré etapy v Baumholderu odstartuje z deváté příčky.

ADAC RALLYE DEUTSCHLAND - Výsledky po prvním dni

Vytisknout

Diskuze: Duval v Německu zatím překvapivě před Loebem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter

ADAC Rallye Deutschland v obrazech

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud