Jan Kopecký pátý v Německu

ar1, 19. srpna 2007, 18:49 Google+

Fantastického úspěchu dosáhla posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek s vozem Škoda Fabia WRC v Německé rallye, která je součástí světového šampionátu v automobilových soutěžích.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kopecký, Jan

Kopecký, Jan | foto: CRT Kopecký

Sdílejte článek

Česká posádka dokázala v neděli uhájit pátou pozici, kterou vybojovala v prvních dvou etapách soutěže. Velmi dramatická koncovka soutěže, ve které rozhodovala o umístěních na bodovaných pozicích až závěrečná rychlostní zkouška, skončila ve prospěch Jana a Filipa, neboť v cíli soutěže měli náskok na bývalého světového šampióna Pettera Solberga 7,6 vteřiny. Právě s Petterem Solbergem a Toni Gardemeisterem sváděl Jan Kopecký úžasný souboj v nedělní etapě. Největší radost nakonec zavládla v servisním zázemí Czech Rally Teamu Kopecký, neboť pátou pozicí dosáhl Jan Kopecký svého nejlepšího umístění v Německé rallye a vyrovnal i své nejlepší umístění v soutěži zařazené do světového mistrovství.

Skvělý výkon potvrzuje ztráta Jana Kopeckého pouhých 0,53 vteřiny na kilometr rychlostní zkoušky na absolutního vítěze Německé rallye.

"Jsem šťastný, že se nám podařilo dokončit Německou rallye na výborné páté pozici. Závod nebyl vůbec jednoduchý a museli jsme jet velmi rychle od úvodní rychlostní zkoušky až do cíle. Podařilo se nám ustát i útok našich soupeřů v nedělní etapě a i ve velmi vysokém tempu jsme se vyvarovali chyb. Soutěž jsem si maximálně užíval, neboť jsme sváděli během všech tří etap vynikající souboje se špičkovými piloty. Ani jeden z nás nemohl zvolnit, neboť by okamžitě jeho zaváhání využili ostatní jezdci. Máme za sebou krásný a dramatický závod, ze kterého jsme nakonec vytěžili maximum možného.

Do Německa jsem odjížděl s jednoznačným cílem, kterým byl zisk bodovaného umístění. Cíl jsme splnili jako tým, který odvedl od testu před soutěží až po závěrečný servis stoprocentní práci. Členům týmu patří velké uznání a poděkování, neboť na výborném výsledku mají všichni obrovský podíl. Maximální poděkování patří též společnosti Škoda Auto a.s., za důvěru a podporu nejenom na této soutěži ," zhodnotil Německou rallye jezdec Jan Kopecký.

"Z Německa si odvážíme čtyři světové body a s výsledkem můžeme být pochopitelně nadmíru spokojeni. Bylo skvělé porovnávat po celou soutěž naše časy s absolutní světovou špičkou.

Samozřejmě jsme vnímali obrovskou podporu našich fanoušků v Německu. Na většině rychlostních zkoušek jsme se cítili opravdu jako doma. Velké poděkování patří fanouškům stejně jako všem ostatním, kteří se na výborném výsledku podíleli," doplnil Filip Schovánek.

"V prvé řadě bych rád poděkoval všem, kteří se na našem startu v Německé rallye podíleli. Díky tomu jsem mohl prožít neuvěřitelně dramatickou, krásnou, ale pro nás i velmi úspěšnou soutěž.

Z Německé rallye jsme si chtěli odvézt bodované umístění a celý tým již od dvoudenního testu před soutěží pro úspěch dělal maximum.

Jan s Filipem od první rychlostní zkoušky nasadili vynikající tempo, bez kterého by neměli žádnou šanci na úspěch. Páté místo není v žádném případě náhodným výsledkem, ale pro skvělý úspěch si musela naše dvojice dojet soustředěným výkonem na hranici možností. Perfektně zvládli i útok soupeřů, kteří v neděli své tempo ještě vystupňovali. Přesto se Jan s Filipem nedopustili žádné chyby a spolu se špičkovou prací celého týmu si tento výsledek plně zasloužili a jednoznačně tím potvrdili svoji příslušnost ke světové špičce," dodal Josef Kopecký.

Umístění posádky Jan Kopecký-Filip Schovánek v Německé rallye:
RZ1 (19.79 km) 11.místo +24.8
RZ2 (23.04 km) 8.místo +16.5
RZ3 (21.47 km) 10.místo +19.3
RZ4 (19.79 km) 10.místo +12.8
RZ5 (23.04 km) 7.místo +5.9
RZ6 (21.47 km) 8.místo +15.4
RZ7 (16.37 km) 4.místo +5.7
RZ8 (19.00 km) 9.místo +12.0
RZ9 (16.51 km) 7.místo +11.1
RZ10 (30.55 km) 7.místo +28.2
RZ11 (16.37 km) 6.místo +1.6
RZ12 (19.00 km) 6.místo +11.8
RZ13 (16.51 km) 8.místo +7.6
RZ14 (30.55 km) 7.místo +13.9
RZ15 (11.14 km) 6.místo +7.3
RZ16 (18.08 km) 7.místo +13.3
RZ17 (4.37 km) 4.místo +2.7
RZ18 (11.14 km) 5.místo +8.6
RZ19 (18.08 km) 7.místo +16.6

CRT Kopecký

Vytisknout

Diskuze: Jan Kopecký pátý v Německu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Loeb, Sébastien

V Německu se historie přepisovat nebude

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud