Rally Korsika: Po pátku vede Loeb

Marek Šteigr, 12. října 2007, 19:38 Google+

V čele Korsické soutěže je po její první etapě Sebastian Loeb. Jeho náskok na druhého Grönholma však není nikterak velký. Jan Kopecký s Fábií je devátý. V JRC je Martin Prokop na průběžném druhém místě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loga

Loga | foto: www.wrc.com

Sdílejte článek

Dnešní etapa začala zrušenou první rychlostní zkouškou a tak se závodit začalo až na RZ2. Tento i následující test vyhrál Grönholm a vypadalo to, že Loeba na Grönholma nestačí. Pak však přišel servis a v něm opět podle mě velký problém Fordu – výběr pneumatik. Grönholm se nechal po RZ4 slyšet, že zvolil příliš tvrdou směs a že auto příliš klouže. Toho využil ve zbytku dne Loeb a dostal se před Fina. Grönholm v cíli první etapy ztrácí na Loeba 4,8 sekundy.
 
Dani Sordo sice po dvou odjetých zkouškách okupoval druhé místo. Dálo se ale očekávat že před sebe Loeba pustí. Stalo se a Sordo je po dnešním dnu na třetí pozici se ztrátou 18,5 vteřiny. Pro Fransoise Duvala se bohužel ani Rally Korsika nevyvíjí tak jak by si představoval. Původně chtěl atakovat medailové pozice. Po první etapě je sice čtvrtý, ale jeho ztráta na třetího Sorda činí už 39,3 vteřiny.
 
Pořadí po první etapě se dost podobá tomu, které panovalo ve Španělsku. Páté místo hájí Petter Solberg, šesté Jarri-Matti Latvala a sedmou příčku po první dnu okupuje Chris Atkinson s druhým Subaru. za ním se pak usadil Pons a na devátém místě po první etapě je Jan Kopecký. Jeho Fabia WRC sice není z nejmladších a navíc charakter Korsické soutěže jí příliš nesvědčí, přesto se český jezdec rve s tratí i s osudem a zatím se mu daří.
 
Jak známo na Korsické soutěži si svou premiéru odbyl i tovární tým Suzuki. Jeho jediný vůz v startovní listině však daleko nedojel. Ze zatím neznámých důvodů musel Nicolas Bernardi ze soutěže s tímto vozem odstoupit po RZ4.
 
V JRC se náš Martin Prokop propadl z prvního místa na druhé. Dá se ovšem říct, že Martin jede takticky. K získání celkového třetího místa v JRC mu stačí dosáhnout na dva body a proto není potřeba se hnát za vítězstvím za každou cenu. V soutěži mezi juniory zatím vede Aava. Ten si to přímo na trati rozdává o titul v juniorském šampionátu s P.G.Andersonem. Mladý Švéd je zatím třetí.
 
Zítřejší druhá etapa odstartuje v 8:58 hodin. O průběhu vás budeme informovat na našich stránkách.  
Vytisknout

Diskuze: Rally Korsika: Po pátku vede Loeb

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Loga

Rally Korsika: Po RZ3 v čele Grönholm

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud