Rally Korsika: 2. etapa

Marek Šteigr, 13. října 2007, 19:35 Google+

Dnešní den Korsické rally nepřinesl mnoho změn v pořadí. Sebastian Loeb nasadil k trháku a vytvořil si mírný náskok na Marcuse Grönholma. Českým jezdcům se na Korsice daří. Kopecký je celkově devátý, Prokop vede JRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loga

Loga | foto: www.wrc.com

Sdílejte článek

O vítězství v dnešních šesti rychlostních zkouškách se podělili jezdci Citroenu. Loeb vyhrál pět měřených testů a jedno vítězství přenechal Sordovi. Marcus Göronholm sice žádnou zkoušku nevyhrál, to mu ovšem nebránilo ve vyvíjení tlaku na Loeba. Finský pilot se sice snažil seč mu síly stačily, ovšem náskok Loeba se neustále po desetinkách vteřiny zvětšoval. Na konci dne se rozdíl mezi dvěma jezdci zastavil na hodnotě 27,5 sekundy.
 
Sordo se rovněž snažil útočit. Jeho cíl byl jasný – dostat se před Grönholma. To se mu však nepovedlo a místo stahování ztráty na Finského jezdce se jeho odstup zvyšoval. Na konci druhého dne tak Sordova ztráta na Grönholma činila 33,1 vteřiny.
 
Francois Duval si během celého dne jel svoje, nutno dodat dosti rychlé, tempo. Duval však měl v závěru etapy problémy a díky nim se propadl ze čtvrté až na dvanáctou příčku. Na jeho místo se tak posunul Latvala s Fordem. Mladý Fin podává opravdu skvělé výkony a potichu si tak říká o tovární sedačku pro příští rok. Uvidíme jak to nakonec u Fordu za rok dopadne. Díky výpadku Duvala se dopředu posunuli i tři jezdci Subaru v pořadí Petter Solberg, Chris Atkinson a Xavi Pons. Poslední jmenovaná však ztrácí na Loeba už přes čtyři minuty.
 
Na bodovanou osmou příčku se posunul Jan Kopecký. S Fábií WRC předvádí na Korsice velmi slušný sport a jeho nynější místo v bodované osmičce je zasloužené. Minutu za Kopeckým je Henning Solberg a další tři čtvrtě minuty za starším z bratří Solbergů je Mikkelsen.
 
Mezi jezdci v kategorii JRC se v odpolední sekci tří rychlostních zkoušek pořadí neměnilo. Martin Prokop sice již nevyhrával rychlostní zkoušky, ale přesto si drží na čele juniorů solidní náskok 34,9 vteřiny. Jako hvězda dnešní etapy mezi juniory by mohl být vyhlášen Yoan Bonato. Domácí jezdec dnes vyhrál v kategorii juniorů všech šest rychlostních zkoušek a i díky tomuto skvělému výkonu se posunul na čtvrtou příčku celkově.
 
Zítřejší závěrečná etapa Rally Korsika odstartuje v 8:53 a první jezdec dorazí do cíle celé soutěže kolem čtrnácté hodiny. Ještě dodejme že zítra se jede čtveřice rychlostních testů.
Vytisknout

Diskuze: Rally Korsika: 2. etapa

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Loga

Rally Korsika v polovině

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud