Loeb bude bránit, Sordo útočit

Tomáš Musil, 13. října 2007, 22:35 Google+

Druhá etapa Korsické rally zase o něco více přiblížila k vítězství posádku Sébastien Loeb/Daniel Elena s vozem Citroën C4 WRC a jen potvrdila jejich útok na čelo šampionátu. Dani Sordo, týmová dvojka, zakončil dnešní den na třetím místě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien

Loeb, Sébastien | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

„Včerejší zkoušky byly velmi podobné jak ve Španělsku, ale dnes to bude typické zdejší prostředí," varoval ráno šéf týmu Guy Fréquelin.

„Dnešní program byl opravdu náročný, hned první RZ byla opravdu hodně znečištěná, pak následovala hodně úzká a hrbolatá zkouška, na posledním testu před zajetím do servisní zóny nám zase daly zabrat pneumatiky, takže toho bylo opravdu hodně," zhodnotil Sébastien Loeb ranní část II. etapy. 

Nicméně ani to mu nezabránilo všechny tři testy vyhrát a navýšit tím náskok. „Zatím jsme teprve v polovině, a ačkoliv jsme zvýšili náskok na 12,6s, nemůžeme polevit z tempa. Pokusíme se pokračovat ve stejném i odpoledne."

Španěl Dani Sordo měl v dopolední části problémy se správným nastavením vozu, během servisní pauzy však udělali mechanici změny v nastavení převodovky a zavěšení, což se projevilo hned při prvním odpoledním testu, který dokázala tato posádka vyhrát. „Změny, které jsme provedli, mi dodaly jistotu a sebevědomí. Nyní ztrácíme na Marcuse téměř půl minuty, ale zítra ráno se s tím pokusíme ještě něco udělat, nicméně to bude velmi složité."

Odpolední část opět přála Loebovi, když dokázal ve všech třech testech dojet před svým hlavním rivalem a opět tak navýšit náskok. Dva nejrychlejší časy mu zajistily náskok 27,5s a má tak nejlepší výchozí pozici pro zítřejší poslední etapu.


Vytisknout

Diskuze: Loeb bude bránit, Sordo útočit

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Kopecký, Jan

Jan Kopecký se posouvá na osmou pozici

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud