Subaru WRT hodnotí druhou etapu Rally GB

Tomáš Urban, 2. prosince 2007, 11:26 Google+

Tým Subaru WRT má v soutěži nadále všechna tři auta. Solberg začal opět hodinami. Atkinson bojuje s Wilsonem. Pons na RZ 8 poškodil tlumič a večer mu odešly stěrače.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Atkinson, Chris

Atkinson, Chris | foto: Subaru WRT

Sdílejte článek

Druhá etapa Rally Great Britain zavedla účastníky do středu hornatiny Brecon Beacons a večer se všichni přesunuli na superspeciální rychlostní zkoušku do Cardiffu. Etapa měla celkem sedm rychlostních zkoušek.

Hustý déšť se snášel na posádky i před startem etapy. Během dne pokračoval a odpoledne už byly jen přeháňky. Teplota se pohybovala mezi třemi a sedmi stupni Celsia.

Jediným vozem, který ve druhé etapě odpadl byl Ford Focus WRC Mikkelsena.

Posádka týmu Subaru WRT Petter Solberg a Phil Mills skončili druhý den Wales Rally Great Britain na celkově čtvrté pozici po boji povětrnostními podmínkami. Týmoví kolegové, Xevi Pons a Chris Atkinson skončili etapu šestý a devátý.

Dnes povětrnostní podmínky jezdcům situaci neulehčily. Hustý déšť naprosto rozmočil velmi úzké cesty. Díky tomu bylo velmi težké udržet optimální přilnavost. Naopak divácká RZ na Cardiff Millenium Stadion byla na asfaltu a jako jediná v celém šampionátu se jela v hale. (fotbalový stadion má zatahovací střechu)

Petter začal etapu hodinami na RZ 7. Hodinami ztratil dvacet vteřin, jelikož musel znovu nastartovat auto. Večerní superRZ zakončili třetím časem a potvrdili si čtvrté místo absolutně.

Chris a jeho spolujezdce Stéphane Prevot vedli celou etapu obrovskou bitvu s Fordem Mathew Wilsona, ve které byli úspěšní, když etapu zakončili s desetivteřinovým náskokem na rivala šestí.

Xevi Pons a jeho spolujezdec Xavier Amigo začali etapu šestým časem na RZ7. Bohužel se na RZ 8 dostali do hodin a ztratili asi čtyřicet vteřin poškodili přední tlumič. V servisu bylo vše opraveno posádka vyzářila na odpolední RZ. V odpolední části je postihly problémy se zabláceným čelním sklem.

Ke druhé etapě se vyjádřil týmový ředitel Richard Tailor: „Všechna tři Subaru pokračují v soutěži, což je dobré, vzhledem k tomu, jaké podmínky se letos tady dějí. Skvělý pocit mám z umístění Chris, když dokázal vybojovat šestou příčku před Wilsonem. Ja dopadne více než sto závodních kilometrů zítra je ve hvězdách, ale využijeme nabízené příležitosti,".

Petter Solberg komentuje druhou etapu: „Dnešek pro nás nebyl tak hrozný jako první etapa. Jeli jsme rychle a spolehlivě. Na poslední RZ byla skvělá atmosféra, spousta vlajek Subaru, spousta Velšských vlajek. Byli jsme skvěle přivítáni. Zítřejší RZ jsou velmi težké, bude zde hodně bláta a bude to velmi uklouzané. Uvidíme, pojedeme naplno a pokusíme se udělat dobrý výsledek, to je hlavní věc,“.

Chris Atkinson říká ke druhé etapě: „Dnes to pro nás nebylo jednoduché. Po servisu byl vůz mnohem lepší. Našli jsme lepší nastavené, ale  v těchto podmínkách to není jednoduché. Našli jsme opět správné tempo, v boji s Mathewem jsme lehce zariskovali a hned to bylo na časech vidět. Hlavním úkolem je pro nás, dostat se do cíle a dovést nějaké pěkné body,“.

Xevi Pon komentuje druhou etapu: „Velmi dobře jsme odstartovali do druhé etapy, dnes jsem se cítil mnohem pohodlněji. Nehoda na RZ 8 způsobila,že jsme nemohli jet naplno. Hlavně jsme se snažili dostat auto bez dalšího poškození do servisní zóny. Mechanici auto spravili a odpoledne jsme již mohli zrychlovat. Vše šlo dobře až do RZ 12, kdy jsem nemohl setřít čelní sklo, což nás opět zpomalilo. Zítra budou cesty velmi rozdílné, ale doufám, že soutěž dokončíme s dobrý pocitem,“.

Vytisknout

Diskuze: Subaru WRT hodnotí druhou etapu Rally GB

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Kopecký, Jan

Jan Kopecký jedenáctý i po sobotní etapě

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud