Ford oznámil sestavu a vsadil na mládež!

Tomáš Urban, 17. prosince 2007, 09:54 Google+

Sestava týmu Ford BP WRT je úplně jasná. V rámci Race of Champions Ford oznámil jezdecké složení pro sezónu 2008.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Latvala, Jari-Matti

Latvala, Jari-Matti | foto: Stobart Motorsport

Sdílejte článek

Otázka následovníka Marcuse Gronholma je  vyřešena. V rámci Race of Champions byl prezentován jako dvojka týmu Ford BP mladý Fin Jarri Matti Latvala spolu se svým spolujezdcem Mikko Attilou.

Ford dlouhodobě prosazuje program podpory mladých talentů. I Hirvonen nastupoval jako velmi mladý.

Viceprezident Fordu pro Evropu Lewis Booth k tomu říká: „Muž, který dostal Ford na vrchol je rozhodně Marcus Gronholm. Marcus a Timo jezdili stabilně velmi vyrovnané výsledky. Za těmi stojí jejich třicet vítězství a letošní druhé místo celkově. Nechceme jej úplně ztratit z týmu a proto jsme mu nabídli jiné místo u Fordu WRT,“.

K tomu dodává své i Ian Slater, viceprezident pro komunikaci Ford Europe: „Ford pro Evropu plánuje být dlouhodobě úspěšný ve WRC. Náš mladý tým, s Mikko Hirvonenem a Jarri Matti Latvalou je pro budoucnost značky velmi perspektivní. Pevně věříme, že nabízenou příležitost oba využijí v maximální míře. Pro ford je toto složení dlouhodobé,“.

Fin Jarri Matti Latvala je dvaadvacetiletý jezdec, který má za sebou více než padesát startů s WRC. Jeho kvalita je lepší než u daleko starších jezdců. Poslední dva roky jel pod záštitou Malcolma Wilsona v soukromém týmu Stobart Ford. Ke konci sezóny 2007 udělal Jarri velký pokrok k tomu, stát se továrním jezdcem. Vždyť byl třetí v Rally Ireland.

Malcolm Wilson k tomu říká: „Nejprve děkuji za podporu mého rozhodnutí. Také děkuji Stobart Ford, jsem jim mohl svěřit Jarčino talent v letošní sezóně. Během uplynulé sezóny v tomto týmu získal mnoho cenných zkušeností a stal se slibným pilotem WRC. Jeho představení ve druhé polovině sezóny ho posadilo do role, kterou bude zastávat v příští sezóně. Věřím, že možnost více testování, mu umožní se více zdokonalit,“.

Dále dodává: „Marcus a Mikko  hodně spolupracovali. Proto doufám, že Mikko bude předávat zkušenosti Jarčinu a ten se bude rád učit. Když se podívám zpět, oba přišli k Fordu před pěti lety, jejich zkušenosti stoupají a teď se konečně mohli stát týmovými kolegy pro rok 2008,“.

Vytisknout

Diskuze: Ford oznámil sestavu a vsadil na mládež!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rautenbach, Conrad

Conrad Rautenbach mezi velkými kluky

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud