Seznam přihlášených na Jänner Rally 2008

Tomáš Urban, 19. prosince 2007, 21:04 Google+

Sotva skončila sezóna 2007 a už je tady první podnik MMČR. Rakouská Jänner Rally. Aktuálně přinášíme seznam přihlášených posádek.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Jänner Rallye (AUT)

Jänner Rallye (AUT) | foto: www.iq-jaennerrallye.at

Sdílejte článek

Je už skoro tradicí, že MMČR začíná v Rakousku sněhovým podnikem Jänner Rally ve Freistadtu. Loni sice sníh nebyl, ale i tak se bylo na co dívat.

Není tajemstvím, že zdejší soutěž je k posádkám velmi přívětivá. Soutěžící bojují nejen o body, kdy čeští jezdci nebodují do Rakouského šampionátu a naopak, ale i o hodnotné finanční ceny. Absolutní vítěz soutěže si z Freistadtu odveze 15 tisíc euro, druhý v pořadí 8 tisíc a třetí jezdec celkového pořadí 6 tisíc. Ještě šestý v pořadí dostane tři tisíce eur, posádky od sedmého do patnáctého místa dostanou zpět startovné. Posádek se přihlásilo přes 130 z celkem deseti zemí, nejvíce jich je z Rakouska a z České republiky.

Projděme rychle seznam přihlášených. Hlavním favoritem je Václav Pech s novou EVO IX. Také nejspíše Raimund Baumschlager, který už pilně testoval své EVO IX.  Stojkův start je zřejmě ve hvězdách. Najdeme zde i Pavla Valouška s EVO IX a se stejným vozem i Janni Passonen.

Není řečeno, že může překvapit i někdo z dalších posádek, třeba i Trojan nebo Gavlák. Není přesně jasné jaká bude “nová“ kategorie S 2000  ve srovnání s EVO IX na sněhu. Zde pojedou Andrea Waldherr a Kris Rosenberger, oba VW Polo S2000 a již avizovaný Jaromír Tarabus, který bude chtít všem pořádně zatopit, ikdyž se s vozem teprve bude učit. Je pravdou, že tento jezdec umí zajet i na vratech od stodoly.

Překvapivé je, že zatím nikde není vidět Fiaty Punto S1600 z Plzeňského ROTO týmu, a také zde není Peták se svým novým Peugeotem S2000. Neoficiální informace říkají, že nemají sněhový podvozek. 

S místními jezdci v kategorii se utká i Hustopečský Martin Rada s Alfou Romeo 147. V N2 bude bojovat Jiří Trojan s WV Polo.

Řada jezdců na začátku sezóny ještě dostavuje své nářadí, a proto se neúčastní. Druhým aspektem je také to, že jsou velmi drahé pneumatiky a podvozek na sníh. Další podnik Valašská rally je v březnu, takže většina pilotů bude startovat přímo tam. Je pravda, že pár let zpět byl i tam sníh.

Pro kompletní seznam přihlášených klikněte zde: Seznam přihlášených posádek
Vytisknout

Diskuze: Seznam přihlášených na Jänner Rally 2008

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Vojtěch, Štěpán

Vojtěch a Ernst si připsali 8 světových bodů

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud