Nové předpisy o pneumatikách v podrobnostech

iAdam, 30. prosince 2007, 16:36 Google+

Od nastávající sezóny bude Pirelli výhradním dodavatelem pneumatik pro světový šampionát WRC a startujícím připraví tři různé typy pneumatik.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pneumatiky

Pneumatiky | foto: Subaru WRT

Sdílejte článek

Počínaje rokem 2008 se stává Pirelli na tři roky výhradním dodavatelem pneumatik pro světový šampionát. Mezinárodní automobilová federace FIA představila definitivní pravidla pro používání pneumatik, která začnou platit již příští rok. Všechny týmy budou zásobeny třemi rozličnými typy pneumatik, a to v závislosti na podmínkách jednotlivých soutěží.

18ti palcové asfaltové pneumatiky s názvem "P-Zero" budou mít týmy k dispozici na podnicích v Německu, Španělsku, na Korsice a v Monte Carlu. V případě toho posledního budou týmy moci obout i zimní pneumatiky "Sottozero", které budou ve srovnání s obutím pro zimní klasiku ve Švédsku nabízeny rovněž v 18ti palcové variantě. Asfaltové "P-Zero" jsou k dispozici ve tvrdé směsi na sucho a v měkké směsi na vlhko. Dořezávání pneumatik, tak zvané "Hand cutting", bude silně omezeno. Za suchého počasí bude zcela zakázáno.

Šotolinové pneumatiky z Itálie nesou název "Scorpion" a také budou připravovány v měkké a tvrdé směsi. V první polovině roku bude tvrdá směs nasazena až v Turecku, potom bude následovat soutěž na Novém Zélandu také na těchto pneumatikách. Na ostatních šotolinových podnicích bude předepsána měkká  směs.

Od následující sezóny bude také zrušen systém "Mousse" a jednotlivé týmy už také vedle běžných testů na nadcházející sezónu vykonaly i zhodnocení rychlé změny dodavatele pneumatik.

V poháru produkčních vozů budou používány stejné pneumatiky, oproti tomu pro juniorský šampionát budou vyvinuty zcela nové gumy. Při asfaltových podnicích budou nasazeny pneumatiky velké 17 palců a při šotolinových kláních budou mít k dispozici, jako v případě týmů WRC, 15ti palcové gumy.

Vytisknout

Diskuze: Nové předpisy o pneumatikách v podrobnostech

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Loeb, Sébastien

Od Xsary WRC k C4 WRC

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud